Kyllingebryst med serrano og waldorfsalat
Aftensmad

Kyllingebryst med serrano og waldorfsalat

af Emma Martiny 8. november 2018
Foto: Winnie Methmann
En klassisk waldorfsalat er herligt tilbehør til alle typer stegt kød. Her får du opskriften på kyllingebryst med serrano og waldorfsalat
20 min 4 personer
Tid i alt 55 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 4 kyllingebrystfileter
  • 8 skiver serranoskinke
  • 1 spsk. olivenolie
  • salt og friskkværnet peber

WALDORFSALAT

  • 4 stilke bladselleri
  • 2 æbler
  • 300 g stenfri vindruer
  • 75 g valnøddekerner

YOGHURTDRESSING

  • skal og saft af ½ usprøjtet citron
  • 1 dl græsk yoghurt
  • 1 dl piskefløde
  • 1 tsk. honning
  • salt og friskkværnet peber

TIL SERVERING

  • groft brød

Opskrift - sådan laver du kyllingebryst med serrano og waldorfsalat 

  1. Tænd ovnen på 175°. Dryp olie over kyllingefileterne, krydr med salt og peber, og vikl 2 skiver serranoskinke omkring hver af dem. Læg kyllingefileterne i et ovnfast fad, og bag dem i ovnen i ca. 20 minutter, indtil de er gennemstegte, og skinken er sprød.   2. WALDORFSALAT: Rens og skær bladselleri i tynde skriver. Skyl og skær æbler uden kernehus i tern. Skyl og halvér vindruerne, og bland dem sammen med bladselleri og æbler i en skål. Rist valnøddekernerne let på en tør pande, og stil dem til side.   3. YOGHURTDRESSING: Riv citronskallen fint, og pres citronsaften. Rør skal og saft sammen med de øvrige ingredienser, og vend dressingen i waldorfsalaten.   4. SERVERING: Top waldorfsalaten med de ristede valnøddekerner, og servér med kylling og groft brød.   Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Tirsdag: Shakshuka-pizza – Få opskriften her

Onsdag: Aubergineruller med bolognese og ricotta – Få opskriften her

Torsdag: Nudelwok med krebsehaler og appelsin-sesam-dressing – Få opskriften her

Fredag: Forloren hare med lagbagt vinter-ratatouille – Få opskriften her