kyllingebryst
Aftensmad

Kyllingebryst med mandler, ananassalsa og ris

af Camilla Zarah Lawes 12. november 2015
Foto: Columbus Leth
Den lune ananassalsa giver måltidet et eksotisk strejf. Få opskriften på kyllingebryst med mandler, ananassalsa og ris her

Kyllingebryst med mandler, ananassalsa og ris til 4 personer

Tid: 25 minutter, Ovntid: 20 minutter   DET SKAL DU BRUGE 100 g mandler 4 kyllingebryst-fileter 2 spsk. solsikkeolie salt og friskkværnet peber   ANANASSALSA ½ ananas 2 rødløg 1 spsk. solsikkeolie til stegning ½ agurk 4 spsk. sesamolie saft af 1 limefrugt salt og friskkværnet peber   TILBEHØR 3 dl basmatiris 1 spsk. tørrede chiliflager   Kyllingebryst smager skønt med det rette tilbehør. Prøv opskriften på ovnstegt kylling med hvidløg og rodfrugter  

Opskrift - sådan laver du kyllingebryst med mandler, ananassalsa og ris

  1. Kyllingebryst-fileter: Tænd ovnen på 180°. Hak mandlerne groft i en minihakker. Pensl kyllingefileterne med olie, vend dem i de hakkede mandler, og krydr med salt og peber. Læg kyllinge-fileterne på en bageplade  beklædt med bagepapir, og bag dem i ovnen i 20 minutter, eller til de er gennemstegte.   2. Tilbehør: Kog ris efter anvisningen på pakken.   3. Ananassalsa: Skær ananassen over på langs, og skær hver halvdel over endnu en gang på langs. Skær den hårde stok væk. Skær frugtkødet fri af skrællen, og skær kødet i tern. Pil og skær løget i tykke skiver. Steg ananas og løg i solsikkeolie på en (grill)pande. Skyl agurken, og skær den i tern. Vend ananas, løg og agurk sammen med sesamolie og limesaft. Krydr med salt og peber.   4. Servering: Servér kyllingefileterne med ananassalsa, og ris drysset med chiliflager.   TIP: Du får ananas tilovers – brug den i en smoothie eller som topping på din morgenyoghurt.   Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Tirsdag: Andebryst med sød sojasauce og grøn linsesalat - Få opskriften her

Onsdag: Chili con carne med edamamebønner - Få opskriften her

Torsdag: Kyllingesuppe med to slags kål og shiitakesvampe - Få opskriften her

Fredag: Ribbenssteg med sprøde kartofler, syltede rødløg og estragonmayonnaise - Få opskriften her

madplan