kyllingebryst
Aftensmad

Kyllingebryst med mandler, ananassalsa og ris

af Camilla Zarah Lawes 24. februar 2022
Foto: Columbus Leth
Den lune ananassalsa giver måltidet et eksotisk strejf. Få opskriften på kyllingebryst med mandler, ananassalsa og ris her
4 personer
Tid i alt 45 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 100 g mandler
  • 4 kyllingebryst-fileter
  • 2 spsk. solsikkeolie
  • salt og friskkværnet peber

ANANASSALSA

  • ½ ananas
  • 2 rødløg
  • 1 spsk. solsikkeolie til stegning
  • ½ agurk
  • 4 spsk. sesamolie
  • saft af 1 limefrugt
  • salt og friskkværnet peber

TILBEHØR

  • 3 dl basmatiris
  • 1 spsk. tørrede chiliflager

1. Kyllingebryst-fileter: Tænd ovnen på 180°. Hak mandlerne groft i en minihakker. Pensl kyllingefileterne med olie, vend dem i de hakkede mandler, og krydr med salt og peber. Læg kyllinge-fileterne på en bageplade 

beklædt med bagepapir, og bag dem i ovnen i 20 minutter, eller til de er gennemstegte.

 

2. Tilbehør: Kog ris efter anvisningen på pakken.

 

3. Ananassalsa: Skær ananassen over på langs, og skær hver halvdel over endnu en gang på langs. Skær den hårde stok væk. Skær frugtkødet fri af skrællen, og skær kødet i tern. Pil og skær løget i tykke skiver. Steg ananas og løg i solsikkeolie på en (grill)pande. Skyl agurken, og skær den i tern. Vend ananas, løg og agurk sammen med sesamolie og limesaft. Krydr med salt og peber.

 

4. Servering: Servér kyllingefileterne med ananassalsa, og ris drysset med chiliflager.

 

TIP: Du får ananas tilovers – brug den i en smoothie eller som topping på din morgenyoghurt.

 

Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Tirsdag: Andebryst med sød sojasauce og grøn linsesalat - Få opskriften her

Onsdag: Chili con carne med edamamebønner - Få opskriften her

Torsdag: Kyllingesuppe med to slags kål og shiitakesvampe - Få opskriften her

Fredag: Ribbenssteg med sprøde kartofler, syltede rødløg og estragonmayonnaise - Få opskriften her