kyllingeboller i karry
Aftensmad

Kyllingeboller i karry

21. september 2017
af Emma Martiny
Foto: Nina Malling,skovdalnordic.com
Boller i karry er dejlig comfort food for hele familien. Prøv en version med hakket kyllingekød i stedet for svinekød. Her får du opskriften på kyllingeboller i karry

Kyllingeboller i karry 

Tid: 35 minutter Antal personer: 4    DET SKAL DU BRUGE 1 løg 400 g hakket kyllingekød 1 æg  3 spsk. hvedemel 1 tsk. salt  friskkværnet peber  
  KARRYSAUCE 1 spsk. karrypulver 1 spsk. smør til stegning 1 løg 1 lille æble 2 spsk. hvedemel ½ l hønsebouillon 1 dl sødmælk 1 dl piskefløde  
  TILBEHØR 4 dl basmatiris 1 æble 1 håndfuld persille    PRØV OGSÅ: En klassisk omgang boller i karry  

Opskrift - sådan laver du kyllingeboller i karry

  1. Pil og riv løget, og rør det sammen med kyllingekød, æg, mel, salt og peber til en fars. Form ca. 15 kødboller med en ske. Kog kødbollerne i en gryde med vand i ca. 10 minutter, til de er gennemkogte.    2. TILBEHØR: Kog ris efter pakkens anvisning.   3. Steg karrypulveret i smør i en stor gryde. Pil og hak løget fint. Skyl æblet, og skær det i tern. Tilsæt løg og æble, og lad det stege med, indtil løgene bliver bløde. Tilsæt mel, og rør rundt. Hæld bouillon, mælk og fløde i gryden. Lad saucen koge op, og smag den til. Kom til sidst kødbollerne ned i saucen, og varm dem igennem. Servér med ris, æble skåret i små tern og friskhakket persille.   

Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Fuldkornstærte med rødbede og feta – Få opskriften her

Tirsdag: Nudelsalat med peanutbuttersauce og kokos-tigerrejer – Få opskriften her

Onsdag: Lasagne med ricottasauce – Få opskriften her

Fredag: Pizza med chorizo og broccoli – Få opskriften her