kylling
Aftensmad

Kylling med rosmarin og ovnbagte rodfrugter

21. januar 2016
af Christian Bitz
Food-styling: Marie Melchior, Foto: Line Falck
Du kan bruge alle dele af en parteret kylling eller vælge netop de udskæringer, du foretrækker, f.eks. kyllingeoverlår. Her får du opskriften på kylling med rosmarin og ovnbagte rodfrugter

Kylling med rosmarin og ovnbagte rodfrugter til 4 personer

Tid: 30 minutter. Ovntid: 45 minutter   DET SKAL DU BRUGE TIL KYLLING MED ROSMARIN 400 g kyllingeoverlår 400 g kyllingeunderlår 2 spsk. olivenolie skal af 1 usprøjtet citron 3 kviste rosmarin flagesalt og friskkværnet peber 3 fed hvidløg   OVNBAGTE RODFRUGTER 500 g rødbeder 500 g jordskokker 2 spsk. olivenolie 1 bundt estragon salt og friskkværnet peber   TIL SERVERING 1 usprøjtet citron evt. frisk rosmarin   PRØV OGSÅ: Kylling i grøn karrrysauce med blomkålsris  

Opskrift - sådan laver du kylling med rosmarin og ovnbagte rodfrugter

  1. Ovnbagte rodfrugter: Tænd ovnen på 200°. Skræl rødbeder og jordskokker. Skær rødbederne i grove stave, og halvér jordskokkerne. Fordel rodfrugterne i en bradepande, og dryp med olie. Skyl og hak estragon. Krydr rodfrugterne med estragon, salt og peber, og bag dem i ovnen i 40-45 minutter.   2. Kylling: Fordel kyllingestykkerne i en bradepande, og dryp med olie. Riv citronskallen fint. Nip rosmarinen, og hak den groft. Krydr kyllingestykkerne med salt, peber, citronskal og rosmarin. Pil hvidløgene, og skær dem i tynde skiver. Fordel hvidløgsskiverne over kyllingestykkerne, og steg kødet i ovnen sammen med rodfrugterne i 30 minutter, til skindet er sprødt og gyldent.   3. Servering: Skyl citronen, og skær den i både. Pres citronsaft over kyllingestykkerne, og servér med de bagte rodfrugter og evt. frisk rosmarin.  

Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Bagt torsk med grøn linsesalat - Få opskriften her

Tirsdag: Nasi goreng med æg - Få opskriften her

Onsdag: Lammefilet og perleotto med rodfrugter - Få opskriften her

Torsdag: Kødboller med sojabønnespaghetti, pærer og valnød - Få opskriften her