Aftensmad

Kylling med honning, hvidløg, sesamfrø og nudelsalat

af Marie Melchior 25. august 2014
Foto: Line Falck
Denne uges hverdagsopskrifter er god mad du kan lave på 30 minutter. Her får du opskriften på kylling med honning, hvidløg, sesamfrø og nudelsalat
4 personer
Tid i alt 30 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 1 hel kylling

SOJAMARINADE

  • ½ dl sojasauce
  • 1 dl honning
  • 1 fed hvidløg
  • 3 spsk. sesamfrø
  • saft af 1 citron

NUDELSALAT

  • 200 g ægnudler
  • 4 gulerødder
  • 1 rødløg
  • 300 g spidskål
  • 1 bundt koriander
  • saft af 1 limefrugt
  • 4 spsk. sesamolie

 

Opskrift - sådan laver du kylling med honning, hvidløg, sesamfrø og nudelsalat

Nudler er nem og hurtig hverdagsmad, der har godt af en syrlig dressing som her.  

1. Sojamarinade: Rør sojasauce, honning, presset hvidløg, sesamfrø og citronsaft sammen. Partér kyllingen i 8 stykker, og læg dem i en frysepose sammen med soja-marinaden. Lad kødet marinere i 20 minutter på køl. Tænd ovnen på 200°. Steg kylling i ovnen i 30 minutter.

2. Nudelsalat: Læg nudlerne i en skål, og hæld 1½ l kogende vand over dem. Lad dem trække i 10-12 minutter, til de er møre. Hæld vandet fra. Skræl gulerødder, og pil rødløg. Snit spidskål, gulerødder og rødløg fint. Læg grøntsag-erne i skålen sammen med nudlerne. Vend plukket koriander i nudelsalaten, brug evt. hænderne. Rør limesaft og sesamolie sammen, hæld dressingen over salaten, og bland det godt sammen. Servér nudelsalaten som tilbehør til den stegte kylling.  

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Ovnstegt svinemørbrad med squash-risotto - Få opskriften her

Spaghetti med tun, fennikelsalat og hvidløgsbrød - Få opskriften her

Tomatsuppe med kikærter, kødboller og grove croutoner - Få opskriften her

Torsk med tapenade og grov mos af ærter og kartofler - Få opskriften her