Aftensmad

Kylling i rosmarin med appelsinsauce og vilde ris

af Marie Melchior 22. december 2014
Foto: Line Falck
Denne uges hverdagsopskrifter er nem mad til mange. Her får du opskriften på kylling i rosmarin med appelsinsauce og vilde ris

Kylling i rosmarin med appelsinsauce og vilde ris til 4 personer

Vilde ris har et højere indhold af vitaminer og mineraler end hvide ris.    INGREDIENSER 1 hel kylling (ca. 1,5 kg) 25 g smør til stegning 2 spsk. olivenolie til stegning salt og friskkværnet peber 3-4 kviste frisk rosmarin 2 spsk. honning 2 spsk. balsamicoeddike 4 usprøjtede appelsiner 2 løg 1 hønsebouillonterning  200 g vilde ris  

Opskrift - sådan laver du kylling i rosmarin med appelsinsauce og vilde ris

  Partér kyllingen i ca. 8 stykker. Varm smør og olie op i en stegegryde. Krydr kyllingestykkerne med salt og peber, og brun dem i gryden lidt ad gangen, til de er gyldne. Læg alle de brunede kyllingestykker tilbage i gryden sammen med rosmarin, honning og balsamico. Skyl appelsinerne. Pres saften fra to af dem ud over kyllingen. Skær de andre to appelsiner i skiver, og læg dem i gryden. Pil og hak løgene, og kom dem i gryden. Tilsæt bouillonterningen. Læg låg på gryden, og lad retten simre i 35-40 minutter. Skyl risene, og kog dem i letsaltet vand ca. 35 minutter. Kom risene i gryden lige før servering. Pynt evt. med friske rosmarinkviste og appelsinskiver.  

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Kødboller med ovnkartofler og grønkålssalat – Få opskriften her

Ovnbagte rødbeder og butternut squash med varmrøget laks – Få opskriften her

Ovnstegt hamburgerryg med spaghetti og grønkål – Få opskriften her

Rosenkålsgratin med bacon og to slags ost – Få opskriften her