Kylling i rosmarin
Aftensmad

Kylling i rosmarin med appelsinsauce og vilde ris

af Marie Melchior 6. april 2022
Foto: Line Falck
Kylling i rosmarin er nem mad til mange - perfekt en hverdagsaften. Her får du opskriften på kylling i rosmarin med appelsinsauce og vilde ris.
4 personer

INGREDIENSER

  • 1 hel kylling (ca. 1,5 kg)
  • 25 g smør til stegning
  • 2 spsk. olivenolie til stegning
  • salt og friskkværnet peber
  • 3-4 kviste frisk rosmarin
  • 2 spsk. honning
  • 2 spsk. balsamicoeddike
  • 4 usprøjtede appelsiner
  • 2 løg
  • 1 hønsebouillonterning 
  • 200 g vilde ris

Sådan laver du kylling i rosmarin med appelsinsauce og vilde ris

  1. Partér kyllingen i ca. 8 stykker. Varm smør og olie op i en stegegryde. Krydr kyllingestykkerne med salt og peber, og brun dem i gryden lidt ad gangen, til de er gyldne.
  2. Læg alle de brunede kyllingestykker tilbage i gryden sammen med rosmarin, honning og balsamico.
  3. Skyl appelsinerne. Pres saften fra to af dem ud over kyllingen. Skær de andre to appelsiner i skiver, og læg dem i gryden. Pil og hak løgene, og kom dem i gryden. Tilsæt bouillonterningen. Læg låg på gryden, og lad retten simre i 35-40 minutter.
  4. Skyl risene, og kog dem i letsaltet vand ca. 35 minutter. Kom risene i gryden lige før servering.
  5. Pynt evt. med friske rosmarinkviste og appelsinskiver.

TIP: Vilde ris har et højere indhold af vitaminer og mineraler end hvide ris. 

Madplaner til hverdagen

Mangler du inspiration til hverdagsmaden? Se vores madplaner, uge for uge: Feminas madplan.

UGENS ANDRE OPSKRIFTER