kylling
Aftensmad

Kylling i kokos med edamamebønner og citrongræs

af Marie Melchior 7. april 2022
Foto: Line Falck
Spar tid på opvasken med denne hurtige ret, der giver dig hele middagen i én gryde. Få opskriften på kylling i kokos med edamamebønner og citrongræs her
20 min 4 personer
Tid i alt 20 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 500 g kyllingebrystfilet
  • 1 fed hvidløg
  • 1 løg
  • 2 stængler citrongræs
  • 2 cm frisk ingefær
  • 1 spsk. solsikkeolie til stegning
  • 2½ dl misobouillon
  • 1 dåse kokosmælk (400 g)
  • 200 g edamamebønner uden bælg (fra frost)

TILBEHØR

  • 4 dl ris

TIL SERVERING

  • 200 g frisk rødkål
  • ½ bundt koriander

1. Tilbehør: Kog risene efter anvisningen på pakken.

 

2. Kylling: Skær kyllingefileterne i mindre stykker. Pil og hak hvidløg og løg. Pil det yderste lag af citrongræsset, skær top og bund fra, og hak resten af stænglerne fint. Skræl ingefær, og hak det fint. Steg hvidløg, løg, citrongræs og ingefær i olie i en gryde. Tilsæt kylling, og brun det på alle sider. Hæld bouillon ved, og lad det koge ind til den halve mængde. Tilsæt kokosmælk, skru ned for varmen, og lad retten simre, til saucen er let cremet. Lad de frosne edamamebønner koge med i et par minutter under omrøring.

 

3. Servering: Snit rødkål fint på et mandolin- eller rivejern. Vend de kogte ris og den snittede rødkål i retten lige inden servering, og top med koriander.

 

TIP: Misobouillon fås i bl.a. helsekostbutikker, hos Matas og hos asiatiske købmænd. Kan evt. erstattes af hønsebouillon.

 

Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Tirsdag: Torskefilet med grøn olivenpesto og ovnbagte rodfrugter - Få opskriften her

Onsdag: Tomatsuppe med kødboller og perlespelt - Få opskriften her

Torsdag: Spaghetti med gedeost, squash og tomat - Få opskriften her

Fredag: Bøf med nudelsalat og ristede ris - Få opskriften her