Aftensmad

Krydret lammegryde med linser

15. oktober 2012
af Susanne Palmqvist
Foto: Anders Schønnemann
Skøn gryderet, der giver varmen på en kølig dag. Den er måske ikke så køn, men det skal du nu ikke lade dig snyde af. Den gemmer på masser af smag, og linserne gør, at den også mætter

Den kan med fordel laves i god tid, så smagen får lov at sætte sig. Er du ikke til lam, så brug oksekød eller f.eks. nakkefilet fra gris.(6 personer)1 kg lammekød skåret i medium terninger (kølle, culotte, bov)2 spsk. hvedemel1 tsk. tørrede chiliflager1 spsk. aromatisk karry eller garam masala (indisk blandingskrydderi)1 pæn kvist frisk rosmarin, hakket1½ tsk. gurkemeje2 tsk. groft salt og kværnet peber3 spsk. olie2 porrer i tykke skiver3 gulerødder i tykke skiver2 rødløg i store terninger2 dl rødvinca. 4 dl hønse- eller lammebouillon/fond30-40 g små faste pølser,f.eks. chorizo eller chipolata1½ dl grønne linser, skyllede1 courgette i halve skiverevt. frisk koriander eller persilleTILBEHØR:godt brød til at suge saucen op medGnid kødet med mel og krydderier. Brun det godt i olien ad et par gange. Tag det op. Svits grøntsagerne, og kom kødet tilbage i gryden. Hæld vin over, og kog det lidt ind. Kom bouillon/fond over, og lad det småkoge under låg i 50 minutter. Kom pølser og de skyllede linser i, og lad det stege videre under låg i 20 minutter. Kom courgetterne i, og kog videre i en lille halv time, til linserne er møre og har jævnet retten lidt. Smag til, og drys evt. med koriander eller persille.Prøv også: Lam og spinat i karry>>