Aftensmad

Krydret laks med søde tomater og bulgur med spinat

af Susanne Palmqvist 29. marts 2022
Foto:Henrik Freek Christensen
Denne uges hverdagsopskrifter er lækre retter der varmer uden det bliver for stærkt. Her får du opskriften på krydret laks med søde tomater og bulgur med spinat
4 personer

INGREDIENSER

  • 4 store laksefileter uden skind (a 150 g)
  • 1-2 spsk. ras el hanout
  • skal af 1 usprøjtet citron
  • salt og friskkværnet peber
  • 400 g blandede små tomater
  • evt. 2 spsk. sorte oliven
  • 2 spsk. olivenolie

BULGUR

  • 3 dl grov bulgur
  • 6 dl vand
  • 2 tsk. salt
  • 1-2 spsk. olivenolie
  • saft af 1 citron
  • 100 g friske spinatblade

Laksen bages med krydderiblandingen ras el hanout, som bl.a. indeholder ingefær, gurkemeje, kanel og muskat.

1. Bulgur: Skyl bulguren godt, og kog den i letsaltet vand i 10 minutter. Sluk, og lad den stå i 10 minutter. Rør bulguren igennem med en gaffel, og rør olie og citronsaft i. Lad den trække mindst ½ time. Skyl og hak spinaten groft, og vend den i bulguren.

 

2. Beklæd et ovnfast fad eller en lille bradepande med bage-papir. Fordel laksen i fadet med lidt afstand imellem. Gnid stykkerne godt med ras el hanout, fintrevet citronskal, salt og peber. Skyl tomaterne; fordel dem i fadet sammen med oliven, og dryp olien over. Bag laksen i ovnen ved 220° i 15-20 minutter. Servér med bulgur med spinat.

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Kanelkrydret kalvesteg med abrikoser - Få opskriften her

Hakkebøf og ovnbagt græskar med ingefær - Få opskriften her

Pasta med porre, chili og bacon - Få opskriften her

Oksekød i rød karry og kokosmælk - Få opskriften her