Krydret gulerodssuppe med æbler og kørvel
Aftensmad

Krydret gulerodssuppe med æbler og kørvel

af Camilla Biesbjerg Markussen 12. september 2019
Foto: Columbus Leth
Suppen er lavet med sæsonens råvarer og har en dejlig rund, fyldig og krydret smag. Her får du opskriften på krydret gulerodssuppe med æbler og kørvel
4 personer
Tid i alt 30 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 1 kg gulerødder
  • 1 løg
  • 20 g smør til stegning
  • 1 tsk. karry
  • 1 tsk. stødt spidskommen
  • ½ tsk. chilipulver
  • 1 l grøntsagsbouillon
  • 1 dl piskefløde
  • 2 spsk. citronsaft
  • Salt og peber

TIL SERVERING

  • 2 røde æbler
  • 50 g valnøddekerner
  • 1 potte kørvel
  • 1 godt brød

Opskrift - sådan laver du krydret gulerodssuppe med æbler og kørvel 

  1. Skræl gulerødderne, og skær dem i grove stykker. Pil løget, og hak det groft. Steg løg og gulerødder i smør i en gryde i 2-3 minutter. Tilsæt karry, spidskommen og chili, og steg videre i 1 minut. Hæld bouillon over grøntsagerne, og bring det i kog. Skru ned til lav varme, og lad suppen småkoge i 20 minutter, til gulerødderne er helt møre. Blend suppen jævn og glat direkte i gryden med en stavblender. Tilsæt fløde, og varm suppen igennem. Smag til med citronsaft, salt og peber.   2. Servering: Skyl æblerne, og skær dem i små tern. Hak valnødderne groft. Anret suppen i dybe tallerkener, og top med æbletern, valnødder og frisk kørvel. Servér med brød til.   Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Citronpasta med ærter og bacon - Få opskriften her

Onsdag: Koteletter og smørstegt selleri med belugalinser - Få opskriften her

Torsdag: Ovnbagt æggekage med spinat og brune champignoner - Få opskriften her

Fredag: Kyllingekrebinetter med bagte rodfrugter og ærtemos - Få opskriften her