Aftensmad

Krydrede lammefrikadeller med anissyltede rødbeder

18. marts 2013Opdateret 4. april
af Camilla Zarah Lawes
Lam er lig med påske, og her får du det i små mundrette kugler af lammefrikadeller - lige til at spise

Det skal du bruge (6 pers)

  • 400 g oksekød
  • 400 g lammekød
  • 1 tsk salt
  • 1 spsk karry
  • 2 store løg
  • 2 store æg
  • 1 dl havregryn
  • 1 dl hvedemel
  • 1 tsk fintrevet muskatnød
  • Friskkværnet peber
  • Ca. 1 dl økologisk sødmælk
  • Ca. 1 dl danskvand
  • Halvt smør og madolie til stegning
  • Rugbrød

Anissyltede rødbeder

  • 1 kg rødbeder
  • ½ liter lagereddike
  • 425 g sukker
  • 5 kardemommefrø
  • 1 stjerneanis

Krydrede lammefrikadeller er oplagte at servere til påskefrokosten, for når det er påske, så er lam jo ikke til at komme udenom. Server de hjemmelavede lammefrikadeller som alternativ til de traditionelle frikadeller.

De hjemmesyltede rødbeder med anis er det perfekte tilbehør til krydrede lammefrikadeller, men du kan selvfølgelig også servere dine lammefrikadeller med andet tilbehør eller bruge rødbeder til andre retter.

Fremgangsmåde

Krydrede lammefrikadeller

  1. Rør hakket lammekød og oksekød med salt og karry, tilsæt groftrevet løg og tilsæt æggene et ad gangen. Rør godt til en ensartet fars til lammefrikadeller.
  2. Drys havregryn i og rør dem ud i farsen.
  3. Tilsæt melet lidt ad gangen, til du har en tyk fars.
  4. Krydr godt med peber og muskat.
  5. Kom mælken i og rør godt, vend danskvand i farsen til en let luftig fars.
  6. Varm olie og smør op på en pande, til det er flot gyldent, form farsen med en dessertske eller en stor teske og steg dine lammefrikadeller lysebrune på begge sider.
  7. Skru ned for varmen og steg dine lammefrikadeller færdige.

Hjemmesyltede rødbeder

De syltede rødbeder skal helst tilberedes 4-5 dage før servering

  1. Fjern top af rødbederne og kog dem møre i rigeligt vand i ca. 1 time.
  2. Tag dem fra varmen, skyl i koldt vand og pil dem - det gøres nemmest med hænderne, men tag handsker på, for de farver meget.
  3. Kog eddike op med sukker og krydderier, og når sukkeret er smeltet, tages lagen af varmen og afkøles helt.
  4. Skær rødbederne i skiver og kom dem på skoldede Atamonskyllede glas.
  5. Hæld lagen over, så den dækker - krydderierne må gerne hældes med, for de afgiver stadig smag.
  6. Opbevares et køligt sted.

Se flere opskrifter med lam her.

Læs også