

Koteletter med appelsinmarinerede gulerødder og boghvedekerner
DET SKAL DU BRUGE
- 4 svinekoteletter
- 1 spsk. olivenolie + 1 spsk. smør til stegning
- salt og friskkværnet peber
APPELSINMARINEREDE GULERØDDER
- 500 g gulerødder
- 1 fed hvidløg
- 4 spsk. olivenolie
- salt og friskkværnet peber
- 3 kviste rosmarin
- 1 usprøjtet appelsin
RISTET BOGHVEDE
- 2½ dl boghvedekerner
- 4 spsk. olivenolie
- saft af 1 appelsin
- salt og friskkværnet peber
- 1 bundt dild
Opskrift - sådan laver du koteletter med appelsinmarinerede gulerødder og boghvedekerner
1. Appelsinmarinerede gulerødder: Skræl og flæk gulerødderne. Fordel dem på en bageplade med bagepapir. Rør presset hvidløg sammen med olie, salt, peber, hakket rosmarin og revet appelsinskal, og hæld det over gulerødderne. Bag dem møre i ovnen ved 200° i 20-25 minutter. Pres appelsinsaft ud over dem.
2. Ristet boghvede: Kog kernerne i rigeligt vand i 10 minutter. Skyl dem i koldt vand, og dup dem tørre i et viskestykke. Læg dem på en bageplade med bagepapir, og bag dem sprøde i ovnen ved 200° i 10 minutter. Afkøl let, og vend dem med olie, appelsinsaft, salt, peber og hakket dild.
3. Koteletter: Steg koteletter i olie og smør på en pande. Krydr med salt og peber. Servér med gulerødder og boghvedekerner.
Få indkøbslisten til hele ugen her
UGENS ANDRE OPSKRIFTER
Mandag: Kyllingelår med rosmarin og ovnstegte kartofler - Få opskriften her
Tirsdag: Jordskokkesuppe med porrer og sprød parmaskinke - Få opskriften her
Onsdag: Laks stegt i soja med nudelsalat - Få opskriften her
Fredag: Oksebøffer med røsti og sprød salat med glaskål, rosenkål og æbler - Få opskriften her