tomatsuppe
Aftensmad

Kold tomatsuppe med sprød topping

26. maj 2016
af Marie Melchior
Foto: Line Falck
Frisk og kølig tomatsuppe, også kendt som gazpacho, er nem og supersund sommermad. Her får di opskriften på kold tomatsuppe med sprød topping

Kold tomatsuppe med sprød topping til 4 personer

Tid: 20 minutter. Ovntid: 10 minutter

DET SKAL DU BRUGE TIL KOLD TOMATSUPPE 3 skiver hvedebrød (f.eks. ciabatta) 1 agurk 500 g tomater 1 grøn peberfrugt 1 rød peberfrugt 3 soltørrede tomater 1½ dl olivenolie 2 spsk. balsamico-eddike salt og friskkværnet peber   SPRØD TOPPING 4 skiver hvedebrød (f.eks. ciabatta) 4 spsk. olivenolie salt og friskkværnet peber 4 skiver serranoskinke ½ agurk 1 rød peberfrugt 1 grøn peberfrugt 1 rødløg   PRØV OGSÅ: En lun og lækker tomatsuppe med kødboller og perlespelt  

Opskrift - sådan laver du kold tomatsuppe med sprød topping 

  1. Læg brødskiverne i blød i koldt vand. Skyl alle grøntsagerne. Skræl og flæk agurken, skrab kernerne ud, og skær agurken i grove stykker. Skær tomaterne i både, og fjern kernerne. Halvér peberfrugterne, fjern kernerne, og skær peberfrugterne i stykker. Blend alle grøntsagerne sammen med udblødt brød og soltørrede tomater i en blender, til det får en ensartet konsistens. Tilsæt olie, eddike, salt og peber, og bland rundt.   2. SPRØD TOPPING: Tænd ovnen på 200°. Skær brødet i små tern. Vend med olivenolie, salt og peber. Læg brødternene på en bageplade beklædt med bagepapir, sammen med de 4 skiver serranoskinke. Rist brød og skinke i ovnen, til det hele er sprødt. Skyl agurken, og skær den i små tern. Rens peberfrugterne, og skær dem i små tern. Pil og hak løget fint, og bland det med agurk og peberfrugt. Anret croutoner, agurk og peberfrugtblanding i små skåle. Servér suppen, og garnér selv med de forskellige slags topping.   TIP: Suppen bliver ekstra god, hvis den får lov at trække på køl i 15 minutter før servering   Få mere mad-inspiration i Faktas tilbudsavis
fakta
madplan