Mad
26. maj 2016Steak-salat med nudler og sød chilisauce
Lav evt. lidt ekstra af den saftige nudelsalat til madpakken dagen efter. Her får du opskriften på steak-salat med nudler og sød chilisauce
Af: af Marie Melchior
Foto: Line Falck
Steak-salat med nudler og sød chilisauce til 4 personer
Tid: 25 minutter. Marinering, kød: 30 minutter
DET SKAL DU BRUGE TIL STEAK-SALAT 4 oksebøffer 1 dl sojasauce 2 spsk. sød chilisauce 1 fed hvidløg olie til stegning NUDELSALAT 300 g nudler 2 røde snack-peberfrugter 1 agurk 1 bundt forårsløg 4 spsk. vindrue- kerneolie saft af 1 limefrugt 1 spsk. sød chilisauce 1 bundt purløg til pynt PRØV OGSÅ: En lækker steak med misobønner og japansk kartoffelsalatOpskrift - sådan laver du steak-salat med nudler og sød chilisauce
1. Læg bøfferne i et fad. Hæld sojasauce og sød chilisauce i en skål. Tilsæt presset hvidløg, og rør marinaden sammen. Hæld marinaden over bøfferne, og lad dem marinere i 30 minutter på køkkenbordet. 2. NUDELSALAT: Tilbered nudlerne efter anvisningen på pakken. Hæld vandet fra, og afkøl nudlerne med koldt vand. Skyl og snit snackpeberfrugter i tynde stave. Skyl og skær agurken i små tern. Rens forårsløgene, og skær dem i skiver. Bland alle de hakkede grøntsager med nudlerne. Rør vindruekerneolie sammen med sød chilisauce og limesaft. Hæld dressingen over nudelsalaten, og pynt med hakket purløg. 3. Steg bøfferne i olie på en (grill)pande i 3 minutter på hver side. Tag bøfferne af panden, og skær dem i tynde skiver. Anret bøfskiverne på toppen af nudelsalaten, og servér. Få mere mad-inspiration i Faktas tilbudsavis Alle varerne til madplanen kan købes i Fakta – få indkøbslisten her UGENS OPSKRIFTER
Mandag: Grillede kyllingelår med mandel-tomat-salsa - Få opskriften her
Tirsdag: Makrel på ciabattabrød med ærtepesto - Få opskriften her
Torsdag: Kold tomatsuppe med sprød topping - Få opskriften her
Fredag: Sennepsbøf med grøntsagsspyd og quinoasalat - Få opskriften her