Aftensmad

Kold kartoffelsalat med æble

af Inge Chennafi, Nyborg, bearbejdet af beagle iuel-brockdorff 26. april 2022
foto bjørn jakobsen
3. PRÆMIE: 300 KR. Kategori 2: Kolde kartoffelretter
Tid i alt 15 min

DET SKAL DU BRUGE

  • Ca. 10 faste kartofler
  • 1 lille løg
  • 2 syltede agurker
  • 2 faste æbler
  • ½ dl hakkede valnødder

Dressing til kold kartoffelsalat

  • 2 dl mager creme fraiche
  • 2 spsk mayonnaise
  • 1 spsk dijonsennep
  • 1 bundt finthakket dild

Pynt til kold kartoffelsalat

  • Kerner fra 1 granatæble
  • 4 æg

Dommernes kommentar

En super salat, hvor kartoflen er i centrum, men får spændende modspil af syltede agurker og syrligt æble. Granatæblekernerne giver smag, sprødhed og ser utroligt flotte ud sammen med smilende æg.

Kog kartoflerne, pil dem og skær dem i terninger. Løget og de syltede agurker hakkes, og æblerne skæres i små terninger. Rør dressingen sammen og bland den i sammen med de hakkede valnødder. Smag til og stil kartoffelsalaten koldt en times tid. Anret den på et aflangt fad. Halvér granatæblet og »bank« kernerne ud over salaten. Kog æggene, til de er smilende. Halvér dem og læg dem i kanten af fadet. Server en kold kartoffelsalat alene med groft brød og evt. smør eller spis den som tilbehør .