Mad
26. april 2022

Kold kartoffelsalat med æble

Opdag en forfriskende variation af den klassiske kartoffelsalat med denne lækre opskrift på kold kartoffelsalat med æble. Få opskriften her!
Af: Inge Chennafi, Nyborg, bearbejdet af beagle iuel-brockdorff
Kold kartoffelsalat med æble

foto bjørn jakobsen

Opdag en forfriskende variation af den klassiske kartoffelsalat med denne lækre opskrift på kold kartoffelsalat med æble. Få opskriften her!
Tid i alt 15 min

Det skal du bruge

  • Ca. 10 faste kartofler
  • 1 lille løg
  • 2 syltede agurker
  • 2 faste æbler
  • ½ dl hakkede valnødder

Dressing til kold kartoffelsalat

  • 2 dl mager creme fraiche
  • 2 spsk mayonnaise
  • 1 spsk dijonsennep
  • 1 bundt finthakket dild

Pynt til kold kartoffelsalat

  • Kerner fra 1 granatæble
  • 4 æg
Annonce

Kold kartoffelsalat med æble

Redaktionen: En super salat, hvor kartoflen er i centrum, men får spændende modspil af syltede agurker og syrligt æble. Granatæblekernerne giver smag, sprødhed og ser utroligt flotte ud sammen med smilende æg.

  1. Kog kartoflerne, pil dem og skær dem i terninger. Løget og de syltede agurker hakkes, og æblerne skæres i små terninger.
  2. Rør dressingen sammen og bland den i sammen med de hakkede valnødder.
  3. Smag til og stil kartoffelsalaten koldt en times tid.
  4. Anret den på et aflangt fad. Halvér granatæblet og »bank« kernerne ud over salaten.
  5. Kog æggene, til de er smilende. Halvér dem og læg dem i kanten af fadet.
  6. Server en kold kartoffelsalat alene med groft brød og evt. smør eller spis den som tilbehør.
Annonce

Læs også

Annonce

Bliv medlem af femina+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver dig ubegrænset adgang til alt indhold.