Klassisk mørbradgryde
Aftensmad

Klassisk mørbradgryde

af Redaktionen 4. oktober 2013
Den klassiske mørbradgryde med cocktailpølser, bacon og paprikasauce smager lige så godt i dag som den gjorde tilbage i 70’erne
4 personer

DET SKAL DU BRUGE

  • 4 skiver bacon
  • 1 løg
  • 1 tsk smør
  • 1 svinemørbrad
  • 200 g cocktailpølser eller 3 bayerske pølser
  • 2 tsk mel
  • 2 tsk paprika
  • 1 stor spsk tomatpuré
  • Ca. 3 dl vand eller tynd bouillon
  • 1 dl fløde
  • Salt, peber

Mørbradgryde med paprikasauce og cocktailpølser har noget 60'er- og 70'er-nostalgi over sig - men det skal ikke forhindre os i fortsat at servere den lækre gryderet - for klassiske danske ret smager stadig dejligt.

Denne opskrift på mørbradgryde er til 3 til 4 personer, da der er brugt en hel svinemørbrad, men du kan eventuelt lave en lidt mindre portion - eller komme resten af din gryderet i fryseren til en anden dag.

Opskrift - sådan laver du klassisk mørbradgryde

 

1. Skær baconen i bjælker og hak løget. Svits begge dele i smør i en stegegryde.

2. Afpuds mørbraden og skær den i bøffer, som trykkes med håndroden. Læg dem i gryden og brun dem lidt sammen med pølserne.

3. Rør melet i sammen med paprika og tomatpuré og tilsæt væden.

4. Rør rundt, så det hele bliver rørt ud - tilsæt mere væde, hvis det er nødvendigt, og kog din mørbradgryde 4-5 min. Rør fløden retten og smag til.

5. Kog risene eller tilbered kartoffelmosen - og server til din mørbradgryde.

Er du vild med mørbradgryde? Her får du 9 forskellige opskrifter med mørbrad

PRØV OGSÅ: En retro-ret som klassisk mørbradgryde kalder på en anden retro-dessert: citronfromage! Få opskriften på Camilla Plum citronfromage her