Opskrift - sådan laver du klassisk lasagne med blandet grøn salat
1. Kødsauce: Pil og hak løg og hvidløg fint. Skræl gulerødder, rens squash og bladselleri, og skær det i små tern. Skær baconskiver i tern. Steg løg, hvidløg, gulerødder, squash, bladselleri og bacon i olie i en gryde i 5 minutter. Tilsæt oksekød, og brun det godt. Rør tomatpuré og rødvin i, og lad det småkoge 2-3 minutter. Tilsæt hakkede tomater, rosmarin, sukker, salt og peber, og småkog i 20 minutter – gerne længere. Smag til.
2. Hvid sauce: Varm mælken op i en gryde til lige under kogepunktet. Sæt den til side. Smelt smør i en anden gryde, og rør mel i. Tilsæt den varme mælk lidt ad gangen under konstant piskning. Kog saucen i 2-3 minutter, og krydr med muskatnød, salt og peber.
3. Tænd ovnen på 200°. Fordel et tyndt lag hvid sauce i bunden af et smurt ovnfad. Læg et lag lasagneplader ovenpå og så et lag kødsauce. Riv parmesan fint, og fordel ¹⁄³ af den oven på kødsaucen. Gentag med lagene på denne måde, til alt er brugt. Slut med et lag parmesan.
4. Bag lasagnen i ovnen i ca. 30 minutter.
5. Blandet grøn salat: Rist pinjekerner let på en tør pande. Skyl og pluk salaterne, og vend dem sammen med kørvel. Bland sennep, eddike, olie og finthakket løg, og smag til med salt og peber. Vend salat og kørvel sammen med dressingen, og drys med pinjekerner.
TIP: Skal det gå stærkt, kan du købe dig til en mornay- eller bechamelsauce i stedet for at lave den selv.
Få indkøbslisten til hele ugen her
UGENS ANDRE OPSKRIFTER
Mandag: Kylling i karry med æble og spidskålssalat - Få opskriften her
Tirsdag: Grov spinattærte med laks og pinjekerner - Få opskriften her
Onsdag: One pot-pasta med tomater, chorizo og basilikum - Få opskriften her
Torsdag: Ærtesuppe med bacon og ærteskud - Få opskriften her