kartoffelsalat
Mad

Kartoffelsalat med citrondressing og stegte kålpølser

2. august 2018
af Emma Martiny
Foto: Winnie Methmann
Giv din kartoffelsalat fylde med grønne linser og artiskokker og gør madoplevelsen grøn og frisk. Her får du opskriften på kartoffelsalat med citrondressing og stegte kålpølser
4 personer
Tid i alt 30 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 4 kålpølser

KARTOFFELSALAT

  • 750 g kartofler
  • 2 dl grønne linser
  • 1 glas grillede artiskokker
  • 1 rødløg
  • 1 håndfuld dild
  • 1 håndfuld purløg
  • 1 håndfuld persille
  • 1 lille glas kapers

CITRONDRESSING

  • skal og saft af 1 usprøjtet citron
  • 3 spsk. olivenolie
  • 2 tsk. dijonsennep
  • 2 tsk. honning
  • salt og friskkværnet peber

Opskrift - sådan laver du kartoffelsalat med citrondressing og stegte kålpølser

1. KARTOFFELSALAT: Skrub kartoflerne, kog dem i saltet vand i en gryde, til de er møre, og afkøl. Skyl linserne i en sigte, kog dem i letsaltet vand i en anden gryde i 20 minutter, og afkøl.

2. CITRONDRESSING: Riv citronskallen fint, og pres saften. Rør olie, citronskal, citronsaft, sennep, honning, salt og peber sammen i en skål. 3. KARTOFFELSALAT, FORTSAT: Skær de kogte kartofler i grove skiver; læg dem i en skål, og vend citrondressingen i. Afdryp artiskokkerne, og skær dem i grove stykker. Pil og skær rødløget i tynde skiver, og hak krydderurterne groft. Vend artiskokker, rødløg, krydderurter og afdryppede kapers i kartoffelsalaten, og stil den på køl indtil servering. 4. Steg kålpølserne på grillen eller på en tør (grill)pande, og servér med kartoffelsalat. TIP: Servér evt. pølserne med god ketchup og sennep. Få indkøbslisten til hele ugen her

https://imgix.femina.dk/call_to_action/fe_abo_web_8nr_1138x370_1.png

Læs også