kartoffelpizza
Aftensmad

Kartoffelpizza med pesto og mascarpone

af Emma Martiny 5. oktober 2017
Foto: Nina Malling, skovdalnordic.com
Gør mandag til en fest med en sprød og dampende varm kartoffelpizza. Spar tid ved at købe en færdiglavet pesto. Her får du opskriften på kartoffelpizza med pesto og mascarpone

Kartoffelpizza med pesto og mascarpone 

Tid: 40 minutter. Hævetid: 1 time Antal personer: 4   DET SKAL DU BRUGE 25 g gær 3 dl lunkent vand 1 tsk. salt 1 spsk. olivenolie 250 g durummel ca. 200 g hvedemel + lidt til udrulning  
  TOPPING 4 kartofler 1 glas grøn pesto 250 g mascarpone 2-4 kviste rosmarin salt og friskkværnet peber  
  PRØV OGSÅ: Kartoffelpizza med spinat og pancetta  

Opskrift - sådan laver du kartoffelpizza med pesto og mascarpone 

  1. Opløs gær i lunkent vand, og tilsæt salt og olivenolie. Tilsæt durummel, og rør rundt. Tilsæt hvedemel lidt efter lidt, og ælt, til du får en glat og smidig dej. Lad dejen hæve tildækket et lunt sted i 1 time.   2. Del dejen i 2 dele. Rul 2 tynde pizzabunde ud på et meldrysset bord. Flyt bundene over på bageplader beklædt med bagepapir.   3. TOPPING: Tænd ovnen på 250°. Skær kartoflerne i papirtynde skiver, og læg dem i koldt vand i 5 minutter. Lad dem dryppe af. Smør pesto ud på pizzabundene, og fordel kartoffelskiver og små skefulde mascarpone over pizzaerne. Hak rosmarinnålene fint, og drys dem over. Krydr med lidt salt og friskkværnet peber. Bag pizzaerne i ovnen i ca. 15 minutter, til de er gyldne og sprøde.  

Få indkøbsliste til hele ugen her

 

UNGENS ANDRE OPSKRIFTER

Tirsdag: Italiensk oksekødssuppe – Få opskriften her

Onsdag: Æggekage med laks, squash og spinat – Få opskriften her

Torsdag: Tacoskaller med blomkål, cheddar-kikærter og pesto – Få opskriften her

Fredag: Helstegt kylling og grøn salat med mormordressing – Få opskriften her