kartoffelpizza med pesto
Aftensmad

Kartoffelpizza med pesto og mascarpone

af Emma Martiny 7. februar 2022
Foto: Nina Malling, skovdalnordic.com
Kartoffelpizza med pesto kan gøre enhver mandag til en fest! Servér en sprød og dampende varm kartoffelpizza. Spar tid ved at købe en færdiglavet pesto. Her får du opskriften på kartoffelpizza med pesto og mascarpone.

DET SKAL DU BRUGE

  • 25 g gær
  • 3 dl lunkent vand
  • 1 tsk. salt
  • 1 spsk. olivenolie
  • 250 g durummel
  • ca. 200 g hvedemel

TOPPING

  • 4 kartofler
  • 1 glas grøn pesto
  • 250 g mascarpone
  • 2-4 kviste rosmarin
  • salt og friskkværnet peber

Sådan laver du kartoffelpizza med pesto og mascarpone 

  1. Opløs gær i lunkent vand, og tilsæt salt og olivenolie. Tilsæt durummel, og rør rundt. Tilsæt hvedemel lidt efter lidt, og ælt, til du får en glat og smidig dej. Lad dejen hæve tildækket et lunt sted i 1 time.
  2. Del dejen i 2 dele. Rul 2 tynde pizzabunde ud på et meldrysset bord. Flyt bundene over på bageplader beklædt med bagepapir.
  3. TOPPING: Tænd ovnen på 250°. Skær kartoflerne i papirtynde skiver, og læg dem i koldt vand i 5 minutter. Lad dem dryppe af. Smør pesto ud på pizzabundene, og fordel kartoffelskiver og små skefulde mascarpone over pizzaerne. Hak rosmarinnålene fint, og drys dem over. Krydr med lidt salt og friskkværnet peber. Bag pizzaerne i ovnen i ca. 15 minutter, til de er gyldne og sprøde.

Madplaner til hverdagen

Mangler du inspiration til hverdagsmaden? Se vores madplaner, uge for uge: Feminas madplan.