kartoffel porre suppe
Aftensmad

kartoffel porre suppe

af Louisa Lorang 16. juli 2021
Foto: Anders Schønnemann
Kartoffel-porre-suppe er perfekt til den travle hverdag. Få opskriften her
2 personer
Tid i alt 45 min

Det skal du bruge

  • 2 porrer
  • 3 fed hvidløg, hakkede
  • 300 g bagekartoffel i terninger
  • olivenolie
  • 1 dl hvidvin
  • 1 l grøntsagsbouillon, gerne Herbamare
  • persillestilke
  • 2 laurbærblade
  • kødsnor
  • salt og peber

Endvidere

  • ½ bundt bredbladet persille, plukket
  • 1 bananskalotteløg i tynde skiver
  • lidt citronsaft
  • olivenolie
  • groft brød

Opskrift - sådan laver du kartoffel porre suppe

  1. Skær porrerne i tynde skiver, og skyl dem flere gange i koldt vand.
  2. Sautér porrer, hvidløg og kartoffel i olivenolie i en stor, varm gryde. Det skal ikke tage farve, men må gerne sautere i 5-8 minutter.
  3. Hæld vinen på, og lad den koge næsten væk. Tilsæt bouillon; bind persillestilke og laurbærblade sammen med lidt kødsnor, og kom dem i.
  4. Sæt låg på gryden, og lad kartoffel porre suppen småkoge i ca. 30 minutter.
  5. Fisk persillestilke og laurbærblade op, og blend suppen med en stavblender. Smag til med salt og peber.
  6. Anret i dybe, gerne varme tallerkener. Vend persille og løg med lidt citronsaft og olivenolie, og top det oven på den serveringsklare suppe.
  7. Servér suppen rygende varm med groft brød til.

 

Kan du ikke få nok kartoffel porre suppe? Så se med herunder: 

Andre lækre opskrifter