Kartoffel-porre-suppe er perfekt til den travle hverdag. Lav en nem og lækker omgang kartoffel porre suppe – så bliver alle glade. Du får opskriften her.
2 personer
Tid i alt 45 min
Det skal du bruge
2 porrer
3 fed hvidløg, hakkede
300 g bagekartoffel i terninger
olivenolie
1 dl hvidvin
1 l grøntsagsbouillon, gerne Herbamare
persillestilke
2 laurbærblade
kødsnor
salt og peber
Endvidere
½ bundt bredbladet persille, plukket
1 bananskalotteløg i tynde skiver
lidt citronsaft
olivenolie
groft brød
Sådan laver du kartoffel porre suppe
Skær porrerne i tynde skiver, og skyl dem flere gange i koldt vand.
Sautér porrer, hvidløg og kartoffel i olivenolie i en stor, varm gryde. Det skal ikke tage farve, men må gerne sautere i 5-8 minutter.
Hæld vinen på, og lad den koge næsten væk. Tilsæt bouillon; bind persillestilke og laurbærblade sammen med lidt kødsnor, og kom dem i.
Sæt låg på gryden, og lad kartoffel porre suppen småkoge i ca. 30 minutter.
Fisk persillestilke og laurbærblade op, og blend suppen med en stavblender. Smag til med salt og peber.
Anret i dybe, gerne varme tallerkener. Vend persille og løg med lidt citronsaft og olivenolie, og top det oven på den serveringsklare suppe.
Servér suppen rygende varm med groft brød til.
Kan du ikke få nok kartoffel porre suppe? Så se med herunder: