
Karrysuppe med gulerødder og kyllingekødboller
DET SKAL DU BRUGE
- ½ kg gulerødder
- 1 spsk. smør til stegning
- 2 løg
- 3 fed hvidløg
- 4 cm frisk ingefær
- 1 spsk. Karry
- 750 ml hønsebouillon
- 1 dåse kokosmælk
- Salt og peber
- 1 tsk. honning
Kødboller:
- 400 g hakket kyllingekød
- 1 æg
- 1 tsk. stødt spidskommen
- 1½ tsk. Salt
- Friskkværnet peber
Til servering:
- 1 håndfuld bredbladet persille
Opskrift – sådan laver du karrysuppe med gulerødder og kyllingekødboller
Kødboller:Rør en fars af kyllingekød, æg, spidskommen, salt og peber. Skyl og hak persille fint, og rør det i farsen. Stil den på køl i 30 minutter.
Skræl gulerødderne, og skær dem i skiver. Steg dem i smør i en gryde. Pil og hak løget groft. Pil og pres hvidløg. Skræl og riv ingefær fint. Svits løg, hvidløg og ingefær sammen med gulerødder og karry, indtil løgene bliver klare. Tilsæt bouillon og kokosmælk, og lad suppen simre i 15 minutter, til gulerødderne er helt møre. Blend suppen i en blender eller med en stavblender direkte i gryden, til den får en cremet konsistens. Smag til med salt, peber og honning.
Kødboller, fortsat:Form små kødboller af farsen, og brun dem af på en pande. Lad kødbollerne koge med i suppen i 5 minutter, til de er gennemkogte.
Servering:Pynt suppen med persille, og servér.
Få indkøbslisten til hele ugen her
UGENS ANDRE OPSKRIFTER
Mandag: Quinoatærte med spinatfyld – få opskriften her
Onsdag: Empanadas med oksekød og guacamole – få opskriften her
Torsdag: Thailandske rejefrikadeller med agurkesalat – få opskriften her
Fredag: Blomkålssalat med pocheret laks og rugbrødscroutoner – få opskriften her