ugens madplan lam

Karry med lam og løgsauce

5. september 2013
af Louisa Lorang
Ugens fredagsopskrift er karry med lam og løgsauce. Få opskriften her

Karry med lam og løgsauce til 2 personer (slowfood)

Det er weekendmad efter min smag. Ikke noget fancy, men mad, der tager tid og bare smager! Så er det weekend ...

INGREDIENSER
300 g lam i terninger
olivenolie
3 løg i tynde både
2 spsk. smør
2 spsk. olivenolie
1 spsk. revet ingefær
2 fed hvidløg, hakkede
1 tsk. gurkemeje
½ tsk. cayennepeber
1 tsk. stødt koriander
1 spsk. garam masala
4 tomater i terninger
2 dl kokosmælk

TILBEHØR
koriander
kogte fuldkornsris
chutney

Opskrift - sådan laver du karry med lam og løgsauce

1. Brun lammekødet i olie i en stor, varm gryde. Tag det op. Sautér løgene bløde i smør og olivenolie i 5 minutter, uden at de tager farve. Kom kødet tilbage i gryden, og lad det hele snurre i 15 minutter. Stadig uden at løgene tager farve.

2. Tilsæt ingefær, hvidløg, gurkemeje, cayenne, koriander og garam masala, og lad det varme kort op.

3. Tilsæt tomater og kokosmælk, og lad retten simre i yderligere 45-60 minutter, eller til lammet er mørt. Tilsæt vand undervejs, så det ikke koger tørt. Smag til med salt.

4. Servér lammegryden med koriander, ris og chutney.

TIP: Retten kan også laves med kylling – så forkortes tilberedningstiden væsenligt.

Få indkøbslisten til hele ugen her

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

MANDAG: Grillet schnitzel med bagt græskar - Få opskriften her

TIRSDAG: Pariserbøf med syltede rødbeder - Få opskriften her

ONSDAG: Fiskefilet med peberrodscreme - Få opskriften her

TORSDAG: Boghvede-otto med svampe og timian - Få opskriften her