Karry med lam
Aftensmad

Karry med lam og løgsauce

5. september 2013Opdateret 4. april
af Louisa Lorang
Ugens fredagsopskrift er karry med lam og løgsauce. Få opskriften her

Det skal du bruge (2 pers)

  • 300 g lam i terninger
  • olivenolie
  • 3 løg i tynde både
  • 2 spsk. smør
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1 spsk. revet ingefær
  • 2 fed hvidløg, hakkede
  • 1 tsk. gurkemeje
  • ½ tsk. cayennepeber
  • 1 tsk. stødt koriander
  • 1 spsk. garam masala
  • 4 tomater i terninger
  • 2 dl kokosmælk

TILBEHØR

  • koriander
  • kogte fuldkornsris
  • chutney

Fremgangsmåde

  1. Brun lammekødet i olie i en stor, varm gryde. Tag det op. Sautér løgene bløde i smør og olivenolie i 5 minutter, uden at de tager farve. Kom kødet tilbage i gryden, og lad det hele snurre i 15 minutter. Stadig uden at løgene tager farve.
  2. Tilsæt ingefær, hvidløg, gurkemeje, cayenne, koriander og garam masala, og lad det varme kort op.
  3. Tilsæt tomater og kokosmælk, og lad retten simre i yderligere 45-60 minutter, eller til lammet er mørt. Tilsæt vand undervejs, så det ikke koger tørt. Smag til med salt.
  4. Servér lammegryden med koriander, ris og chutney.

TIP: Retten kan også laves med kylling – så forkortes tilberedningstiden væsenligt.

Se flere opskrifter med lam her.

Læs også