Aftensmad

Karamelliseret løgtærte med grøn salat

af Camilla Zarah Lawes 7. februar 2022
Foto: Columbus Leth
Her får du opskriften på karamelliseret løgtærte med grøn salat - rigtig hverdagsmad med et lækkert tvist!
4 personer

Tærtebund

  • 1 rulle butterdej
  • 1 aflang tærteform (ca. 10 cm x 30 cm)
  • olie til formen

LØGFYLD

  • 4 rødløg
  • 1 spsk. smør til stegning
  • salt og friskkværnet peber
  • 2 spsk. sukker
  • 140 g lufttørret skinke
  • 3 æg
  • 2 dl cremefraiche 18 %
  • salt og friskkværnet peber
  • 200 g emmentaler

GRØN SALAT

  • 1 romainesalat
  • 1 rødløg
  • 3 spsk. olivenolie
  • 1 spsk. sennep
  • 2 spsk. hvid balsamico-eddike
  • salt og friskkværnet peber
  1. Læg butterdejen i en smurt tærteform, så den også dækker de indvendige kanter.
  2. Løgfyld: Pil løg, og skær dem i tynde skiver. Steg løgene i smør på en pande ved lav varme; krydr med salt, peber og sukker, og lad løgene simre i 15 minutter. Skær skinken i mindre stykker, og fordel skinke og løg oven på butterdejen. Pisk æg sammen med cremefraiche, og krydr med salt og peber. Hæld blandingen over fyldet. Riv emmentaler over.
  3. Bag tærten nederst i ovnen ved 200° i ca. 25 minutter, til den er gylden.
  4. Grøn salat: Skyl salaten, og pluk den i mindre stykker. Pil løget, og hak det groft. Vend salat og løg sammen. Rør olie, sennep og balsamicoeddike sammen. Krydr med salt og peber. Vend dressingen i salaten, og servér til tærten.

Madplaner til hverdagen

Mangler du inspiration til hverdagsmaden? Se vores madplaner, uge for uge: Feminas madplan.

UGENS ANDRE OPSKRIFTER