Aftensmad

Kanelkrydret kalvesteg med abrikoser

af Susanne Palmqvist 24. november 2014
Foto:Henrik Freek Christensen
Denne uges hverdagsopskrifter er lækre retter der varmer uden det bliver for stærkt. Her får du opskriften på kanelkrydret kalvesteg med abrikoser

Kanelkrydret kalvesteg med abrikoser til 4 personer

Saucen får en sød og varm smag af kanel og nelliker.

INGREDIENSER 2 rødløg 2-3 gulerødder 1 stykke kalvetykkam eller -bov, 1-1½ kg 2 spsk. olie til stegning salt og friskkværnet peber 100 g tørrede abrikoser 2 kanelstænger 6 hele nelliker 2 tsk. balsamicoeddike 2 dl lys (kalve)bouillon 2 dl æblemost evt. lys saucejævner   GROV MOS 600 g kartofler til mos 200 g pastinakker 2-3 spsk. olivenolie salt og friskkværnet peber friskhakket persille  

Opskrift - sådan laver du kanelkrydret kalvesteg med abrikoser

  1. Pil løgene, og skær dem i både. Skræl gulerødderne, og skær dem i tykke skiver. Dup kødet tørt, og brun det godt i olie på en pande. Tag kødet af panden, og steg løg og gulerødder i 2-3 minutter. Læg kødet tilbage, og krydr med salt og peber. Tilsæt alle de øvrige ingredienser, og bring det i kog. Skru ned for varmen, og lad det simre under låg i 1½-2 timer, til kødet er helt mørt. Tag kødet op. Smag skyen til, og jævn den evt. let med saucejævner.   2. Grov mos: Skræl kartofler og pastinakker, og skær dem i store tern. Kog dem helt møre i vand uden salt. Hæld vandet fra, men gem lidt. Mos kartofler og pastinakker med en ske eller piskeris, og rør olie og evt. lidt af kogevandet i, til mosen er grov, men blød. Smag til med salt og peber, og drys med persille. Skær kødet i tynde skiver lige ind-en servering, og hæld saucen over.  

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Hakkebøf og ovnbagt græskar med ingefær - Få opskriften her

Pasta med porre, chili og bacon - Få opskriften her

Krydret laks med søde tomater og bulgur med spinat - Få opskriften her

Oksekød i rød karry og kokosmælk - Få opskriften her