Kalvemørbrad med spæde rodfrugter og svampeflødesauce
Aftensmad

Kalvemørbrad med spæde rodfrugter og svampeflødesauce

af Susanne Palmqvist 28. august 2014
Foto:Henrik Freek
Gør brug af de lækre rodfrugter, som er lækre her i sensommeren og lav en skøn hovedret til en elegant sensommermenu.
4 personer

DET SKAL DU BRUGE

  • 600 g afpudset kalvemørbrad
  • 4 tynde skiver mager bacon eller parmaskinke
  • smør eller olie til stegning
  • salt og friskkværnet peber

SVAMPEFLØDESAUCE

  • afpuds fra mørbraden
  • 4 dl vand
  • 1 stilk persille
  • 1 lille løg
  • 50 g svampe
  • 1 spsk. balsamicoeddike
  • 1 dl piskefløde
  • 30 g koldt smør
  • salt og friskkværnet peber

SPÆDE RODFRUGTER

  • 1-2 bundter nye små rødbeder
  • 8-12 små nye gulerødder
  • 15 g smør til stegning
  • 1 spsk. flydende honning
  • skal af 1 usprøjtet citron
  • salt og friskkværnet peber
  • lidt frisk timian
  • 30-50 g hasselnøddeflager

TILBEHØR

  • evt. ristede eller ovnbagte små kartofler med skræl

En skøn, nem og dejlig hovedret til en elegant sensommermenu. Brug de første nye, spæde rodfrugter sammen med et rigtig lækkert og mørt stykke kød. Du kan forberede det meste, så du bare skal stege kødet, riste grøntsagerne og varme saucen til sidst REtten er perfekt som gæstemiddag til den skønne sensommeraften.

 

Har du lyst til at prøve en anden ret med lækre rodfrugter, så kan du prøve denne: Ovnstegt kylling med hvidløg og rodfrugter  

 

Opskrift - sådan laver du kalvemørbrad med spæde rodfrugter og svampeflødesauce 

  1. Skær kødet i 4 flotte bøffer, og vikl en skive bacon eller skinke om hvert stykke. Stil kødet på køl.   2. Svampeflødesauce: Kog afpuds fra mørbraden, vand og persille uden låg i ½-1 time. Si blandingen, og hæld den tilbage i gryden. Pil løget, og hak det fint. Rens svampene, og hak dem groft. Kom løg og svampe i gryden, og kog igen 10 minutter. Tilsæt balsamico og fløde, og kog ca. 10 minutter. Pisk smørret i til allersidst, og smag til med salt og peber.   3. Spæde rodfrugter: Skær toppen af rødbederne, og kog rødbederne i ca. 30 minutter, til de er møre. Gnid skrællen af under koldt vand. Skrab gule-rødderne, og kog dem 6-8 minutter, efter tykkelse. Afkøl i koldt vand. Rist rødbederne i smør på en pande. Dryp honning og fintrevet citronskal over, og ryst panden godt. Krydr med salt, peber og friskhakket timian, og drys hakkede nøddeflager over.   4. Brun kanten af bøfferne, og steg dem derefter i smør eller olie (hvad du foretrækker) i ca. 4 minutter på hver side. Krydr med salt og peber.   5. Hæld kogende vand over gulerødderne, så de bliver varme. Servér bøfferne med de spæde rodfrugter, sauce og evt. små kartofler.  

Opskriften er den del af en komplet sensommermenu. Til forret og dessert anbefaler vi

Stegte svampe på urtebrød – få opskriften her

Mandelpandekager med brombærkompot og vaniljeis – få opskriften her

 

Andre lækre opskrifter