kalvecuvette
Aftensmad

Kalvecuvette med ristede bønner, stegte kartofler og basilikumcreme

af Camilla Zarah Lawes 21. marts 2022
Foto: Columbus Leth
Kalvecuvette er ikke noget dyrt stykke kød, alligevel bliver det mørt og lækkert. Perfekt som fredagsmad!
30 min 4 personer
Tid i alt 1 t og 10 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 1 kalvecuvette (ca. 800 g)
  • salt og friskkværnet peber

STEGTE KARTOFLER

  • 700 g kartofler
  • 1 spsk. olivenolie
  • salt og friskkværnet peber

RISTEDE BØNNER

  • 500 g grønne bønner
  • 1 bundt nye gulerødder
  • 2 skalotteløg
  • 1 spsk. olivenolie
  • salt og friskkværnet peber

BASILIKUMCREME

  • 3 dl græsk yoghurt
  • skal af 1 usprøjtet citron
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 bundt basilikum

Opskrift - sådan laver du kalvecuvette med ristede bønner, stegte kartofler og basilikumcreme 

 

1. Kalvecuvette: Fjern senerne på cuvetten, og rids fedtsiden. Brun cuvetten på en pande med fedtsiden nedad. Vend cuvetten om, og steg kødsiden i ca. 2 minutter. Læg cuvetten i et ovnfast fad, og krydr med salt og peber. Steg den i en 175° varm ovn i 30 minutter. Lad den varme kalvecuvette hvile i 8 minutter, inden den skæres i skiver.

 

2. Stegte kartofler: Skrub kartoflerne, og skær de største i halve. Læg dem på en bradepande beklædt med bagepapir, dryp med olie, og krydr med salt og peber. Steg dem i ovnen sammen med cuvetten i 25 minutter, til de er møre.

 

3. Ristede bønner: Skyl og nip bønnerne. Skrub gulerødderne, og flæk dem på langs. Pil løgene, og hak dem fint. Steg løgene i olie på en pande, til de er klare. Tilsæt bønner og gulerødder, og lad dem stege med. Krydr med salt og peber.

 

4. Basilikumcreme: Rør yoghurt sammen med fintrevet citronskal samt salt og peber. Hak basilikum, og rør det i dressingen. Servér som tilbehør til kalvecuvette skåret i skiver, stegte kartofler og ristede bønner.