Aftensmad

Kalv med stegt polenta og fennikelsalat

af Susanne Palmqvist 17. februar 2022
Foto: Henrik Freek
Ofte får du bare et skønt stykke kød uden tilbehør, når du spiser italiensk, men her er der både en frisk salat og stegt polenta til kalveschnitzlerne
4 personer

INGREDIENSER

  • 4 store tynde kalveschnitzler af inderlår eller filet
  • 2 spsk. hvedemel
  • salt og friskkværnet peber
  • 250 g svampe (portobellosvampe, markchampignoner, østers- eller bøgehatte)
  • 125 g ekstra svampe til pynt
  • 1 løg
  • 1 fed hvidløg
  • olie til stegning
  • 2 spsk. salvieblade
  • 2½ dl tør hvidvin
  • 2½ dl kalve- eller hønsebouillon
  • lidt citronsaft

STEGT POLENTA

  • 1 dl tør hvidvin
  • 4 dl hønsebouillon
  • 1½ dl instant-polenta
  • 1 fed hvidløg
  • ca. 60 g parmesan + ekstra til pynt
  • salt og friskkværnet peber
  • olie til stegning

FENNIKELSALAT

  • 1 stor fennikel
  • 2 spsk. persille
  • 1½ spsk. olivenolie
  • saft af ½ citron
  • salt og friskkværnet peber

Opskrift - sådan laver du kalv med stegt polenta og fennikelsalat 

1. Polenta: Bring vin og bouillon i kog, og pisk polentaen i. Lad det småkoge 4-5 minutter. Rør presset hvidløg og friskrevet parmesan i, og sluk. Konsistensen skal være som tyk grød. Læg bagepapir i et lille fad; bred polentaen ud i et 2 cm tykt lag, og pak papiret ind over. Afkøl helt, og skær det i lidt store trekanter. Rist dem gyldne i olie på en pande. Kan holdes varme i ovnen.

2. Bank kødet fladt, og skær hver schnitzel i 2-3 mindre stykker. Vend dem i krydret mel. Rens svampe, løg og hvidløg, og hak dem groft. Brun kødet hurtigt i olie. Tag det op, og steg løg, hvidløg og friskhakkede salvieblade 1-2 minutter. Tilsæt svampe, og rist et par minutter. Hæld vin og bouillon over, og læg kødet tilbage på panden. Lad det simre i ca. 5 minutter. Smag skyen til med lidt citronsaft. Rist de ekstra svampe for sig, og gem til pynt.

3. Fennikelsalat: Skær fennikel i papirtynde skiver. Vend dem med hakket persille, olie, citronsaft, salt og peber.

4. Anret kødet med stegt polenta, og top med de ristede svampe. Pynt med høvlet parmesan, og servér med fennikelsalat.

Til forret og dessert til den perfekte italienske gæstemiddag anbefaler vi

FORRET: Anitpasti - Få opskriften her

DESSERT: Tærte med hvid chokolade og citron - Få opskriften her