kalkun
Aftensmad

Kalkun og spidskål i rød karry

af Emma Martiny 25. april 2018
Foto: Winnie Methmann
Drømmen om Thailand og palmer bliver vakt til live, når kokosmælk og limeblade mødes med stærk karrypasta. Her får du opskriften på kalkun og spidskål i rød karry
4 personer
Tid i alt 30 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 800 g kalkun i tern
  • 2 løg
  • kokosolie eller smagsneutral olie til stegning
  • 2 fed hvidløg
  • 1-2 spsk. rød karrypasta
  • 2 dåser kokosmælk
  • 8 tørrede kaffirlimeblade
  • 2 gulerødder
  • ½ spidskål
  • 3 spsk. fiskesauce
  • 1 tsk. rørsukker

TILBEHØR

  • 4 dl jasminris

TIL SERVERING

  • 1 håndfuld thaibasilikum
  • 1 frisk rød chili

Opskrift - sådan laver du kalkun og spidskål i rød karry 

1. TILBEHØR: Kog jasminris efter anvisningen på pakken.   2. Pil løgene, og skær dem i tynde skiver. Svits dem i olie i en gryde, til de er klare. Tilsæt presset hvidløg sammen med kalkunkød og karrypasta. Vend rundt, til kødet er brunet. Hæld kokosmælk i gryden, og tilsæt kaffirlimeblade. Lad retten simre ved svag varme i et par minutter. Skræl gulerødderne, skær dem i tynde skiver, og vend dem i retten. Skær spidskål i brede strimler, og læg dem øverst i gryden. Læg låg på, så spidskålen dampes. Lad retten simre videre i 5 minutter, og smag til med fiskesauce og sukker.   3. SERVERING: Top retten med thaibasilikum og chili skåret i tynde skiver. Servér med de kogte jasminris.   TIP: Kalkun går godt til retten, men du kan også bruge andebryst eller kyllingefilet.   Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Tærte med røget hellefisk – Få opskriften her

Onsdag: Vegetarlasagne med quinoa – Få opskriften her

Torsdag: Toast med serrano, parmesan og asparges – Få opskriften her

Fredag: Krydder-frikadeller og bulgursalat – Få opskriften her