

Jordskokkesuppe med porrer og sprød parmaskinke
DET SKAL DU BRUGE TIL JORDSKOKKESUPPE
- 500 g jordskokker
- 400 g kartofler
- 3 porrer
- 2 spsk. olivenolie til stegning
- saft og skal af 1 usprøjtet citron
- 1 lille bundt timian
- 1 l grøntsagsbouillon
- salt og friskkværnet peber
TOPPING
- 4 skiver rugbrød
- 2 spsk. olivenolie
- 1 spsk. flagesalt
- 3 kviste timian
- 100 g parmaskinke
PRØV OGSÅ: Jordskokkesuppe med ristede svampe
1. Jordskokkesuppe: Skrub jordskokker og kartofler, og skær dem i grove stykker. Rens porrerne, og hak dem groft. Steg porrerne i olie i en gryde i nogle minutter. Tilsæt jordskokker og kartofler. Riv og pres citronen. Bind lidt snor omkring timianbundtet. Hæld bouillon i gryden, og tilsæt timianbuket og citronsaft og citronskal. Lad suppen koge i 30 minutter under låg. Fjern timianbuketten, og blend suppen direkte i gryden med en stavblender. Smag suppen til med salt og peber.
2. Topping: Tænd ovnen på 200°. Skær rugbrød i tern, og vend dem med olie, salt og friskhakket timian. Læg rugbrødsternene på en bageplade beklædt med bagepapir, og bag dem sprøde i ovnen i 8-10 minutter. Læg parmaskinken på en anden bageplade med bagepapir, og steg skinken sprød i ovnen, i 8-10 minutter, sammen med rugbrødet.
3. Servér suppen med rugbrødscroutoner og sprød parmaskinke.
Få indkøbslisten til hele ugen her
UGENS ANDRE OPSKRIFTER
Mandag: Kyllingelår med rosmarin og ovnstegte kartofler - Få opskriften her
Onsdag: Laks stegt i soja med nudelsalat - Få opskriften her
Torsdag: Koteletter med appelsinmarinerede gulerødder og boghvedekerner - Få opskriften her
Fredag: Oksebøffer med røsti og sprød salat med glaskål, rosenkål og æbler - Få opskriften her