jordskokkesuppe
Aftensmad

Jordskokkesuppe med porrer og sprød parmaskinke

af Marie Melchior 17. februar 2022
Foto: Line Falck
Jordskokker er nogle underlige, men meget velsmagende knolde. Når de er friske, og skrællen er tynd, kan du nøjes med at skrubbe dem. Få opskriften på jordskokkesuppe med porrer og sprød parmaskinke her
10 min 4 personer
Tid i alt 55 min

DET SKAL DU BRUGE TIL JORDSKOKKESUPPE

  • 500 g jordskokker
  • 400 g kartofler
  • 3 porrer
  • 2 spsk. olivenolie til stegning
  • saft og skal af 1 usprøjtet citron
  • 1 lille bundt timian
  • 1 l grøntsagsbouillon
  • salt og friskkværnet peber

TOPPING

  • 4 skiver rugbrød
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1 spsk. flagesalt
  • 3 kviste timian
  • 100 g parmaskinke

PRØV OGSÅ: Jordskokkesuppe med ristede svampe

1. Jordskokkesuppe: Skrub jordskokker og kartofler, og skær dem i grove stykker. Rens porrerne, og hak dem groft. Steg porrerne i olie i en gryde i nogle minutter. Tilsæt jordskokker og kartofler. Riv og pres citronen. Bind lidt snor omkring timianbundtet. Hæld bouillon i gryden, og tilsæt timianbuket og citronsaft og citronskal. Lad suppen koge i 30 minutter under låg. Fjern timianbuketten, og blend suppen direkte i gryden med en stavblender. Smag suppen til med salt og peber.

2. Topping: Tænd ovnen på 200°. Skær rugbrød i tern, og vend dem med olie, salt og friskhakket timian. Læg rugbrødsternene på en bageplade beklædt med bagepapir, og bag dem sprøde i ovnen i 8-10 minutter. Læg parmaskinken på en anden bageplade med bagepapir, og steg skinken sprød i ovnen, i 8-10 minutter, sammen med rugbrødet.

3. Servér suppen med rugbrødscroutoner og sprød parmaskinke.

Få indkøbslisten til hele ugen her

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Kyllingelår med rosmarin og ovnstegte kartofler - Få opskriften her

Onsdag: Laks stegt i soja med nudelsalat - Få opskriften her

Torsdag: Koteletter med appelsinmarinerede gulerødder og boghvedekerner - Få opskriften her

Fredag: Oksebøffer med røsti og sprød salat med glaskål, rosenkål og æbler - Få opskriften her

Læs også