Friske jomfruhummere
Mad

Jomfruhummerhaler med salat og aïoli

29. september 2021
af Anne Larsen
Bestil jomfruhummerhalerne hos din fiskehandler. Måske har han nogle liggende på frost, sørg i så fald for at de er friskfrosne.
Tid i alt 25 min

Jomfruhummerhaler med salat og aïoli

  • 1 kg jomfruhummerhaler
  • Rapskimolie til at pensle hummerne med
  • Havsalt
  • 2 dl fromage frais
  • 4 spsk god økologisk mayonnaise
  • Friskpresset eller fintrevet hvidløg (mængde efter behag)
  • Lidt citronsaft
  • Havsalt og friskkværnet hvidt peber
  • 200 g spæde salatblade
  • 1 citron

Tilbehør

  • 75 g groft hvidt brød pr. person

Sådan gør du:

  1. Klip skallen op på midten af jomfruhummerens underside og fjern den sorte streng (mavesækken).
  2. Læg halerne i en bagepapirsbelagt bradepande, pensl med olie, drys med lidt salt og stil dem i en 200 grader varm ovn i ca. 10 min. Tag en ud for at se, om de er færdige.
  3. Rør fromage frais med mayonnaise og hvidløg og smag til med citronsaft, salt og hvidt peber. Skyl og tør salatbladene og anret dem i små skåle. Skær enderne af citronen og dryp salatbladene med saft herfra. Skær resten af citronen i både.
  4. Anret jomfruhummerhalerne med aïoli, salat og citronbåde.

Proteinenergi: 31 pct.
Fedtenergi: 28 pct.
Kulhydratenergi: 41 pct.
400 kcal pr. person

Hvor mange jomfruhummerhaler pr. person?

Til en hovedret kan du servere 5-6 eller ca. 250 g jomfruhummerhaler pr. person, men nogen vil også kunne spise mere. Du kan justere antallet op eller ned alt efter, hvad der serveres som tilbehør. Til forret kan du regne med at skulle halvere mængden.

Læs også