pasta og kødboller
Aftensmad

Italienske kødboller med spaghetti og tomatsauce

af Emma Martiny 16. april 2020
foto Winnie Methmann.
En klassisk omgang kødboller med spaghetti og tomatsauce er opskriften på en romantisk middag a la ”Lady og Vagabonden”. Nyd den i godt selskab. Her får du opskriften på italienske kødboller med spaghetti og tomatsauce.
4 personer
Tid i alt 35 min

DET SKAL DU BRUGE:

  • 500 g hakket oksekød
  • 1 tsk. salt
  • Peber
  • 1 spsk. tørret oregano
  • 2 fed hvidløg
  • 20 g parmesan
  • 1 dl rasp
  • 1 æg
  • Olivenolie til stegning

TOMATSAUCE:

  • 1 løg
  • 3 fed hvidløg
  • 1 spsk. olivenolie til stegning
  • ½ spsk. tørret oregano
  • ½ spsk. tørret basilikum
  • Salt og peber
  • 2 dåser hakkede tomater
  • 3 dl vand
  • 1 spsk. rødvinseddike

TIL SERVERING:

  • 400 g frisk pasta
  • 50 g parmesan
  • 1 håndfuld frisk basilikum

Opskrift - sådan laver du italienske kødboler med spaghetti og tomatsauce

 

  1. Rør kødet med salt, peber og oregano i en skål. Pil og pres hvidløget, og riv parmesanen fint.
  2. Rør hvidløg, parmesan, rasp og æg i farsen. Sæt farsen i køleskabet i 30 minutter.

 

TOMATSAUCE

  1. Pil og hak løg og hvidløg, og steg dem i olie i en gryde.
  2. Tilsæt de resterende ingredienser, og lad saucen simre i 10 minutter.
  3. Smag til med eddike og krydderier. 
  4. Form farsen til små kødboller, og brun dem i olie på en pande ved høj varme. Læg kødbollerne i tomatsaucen, og lad dem simre med i 10 minutter, til de er gennemtilberedte.

 

SERVERING

  1. Kog pastaen efter pakkens anvisning.
  2. Servér med kødboller i tomatsauce, og top med friskrevet parmesan og basilikumblade.

 

Har du lyst til flere italienske retter? Så se med her: