Italiensk suppe med skært oksekød
Mad

Italiensk suppe med skært oksekød

24. januar 2019
af Emma Martiny
Foto: Winnie Methmann
En suveræn suppe at servere på kolde vinterdage, hvor man har lyst til simremad, men ikke kan vente i timevis. Her får du opskriften på italiensk suppe med skært oksekød
1 t og 0 min4 personer
Tid i alt 1 t og 20 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 500 g skært oksekød i mundrette stykker
  • 200 g pancetta (eller bacon)
  • 2 løg
  • 5 fed hvidløg
  • 500 g kartofler
  • 500 g rødbeder eller andre rodfrugter
  • salt og friskkværnet peber
  • smør til stegning
  • 4 laurbærblade
  • 1 håndfuld frisk timian
  • 1 håndfuld frisk rosmarin
  • 5 dl rødvin
  • 2 dåser hakkede tomater
  • 140 g koncentreret tomatpuré
  • ½ l oksebouillon

TIL SERVERING

  • groft brød

Opskrift - sådan laver du italiensk suppe med skært oksekød

Tag kødet ud af køleskabet. Skær pancetta i tern. Pil løg, og hak dem fint. Pil og pres hvidløg. Skræl kartofler og rødbeder, og skær dem i grove tern. Sæt de klargjorte grøntsager til side. Krydr kødet godt med salt og peber, og brun det i smør i en gryde. Tag kødet op af gryden. Steg pancetta-ternene sprøde i gryden. Tilsæt alle grøntsagerne sammen med laurbærblade, timian og rosmarin. Krydr med salt og peber, og lad det hele stege, indtil grøntsagerne begynder at tage farve, og løgene bliver gennemsigtige. Læg kødet tilbage i gryden, og hæld rødvin, hakkede tomater, tomatpuré og oksebouillon ved. Rør rundt, læg låg på gryden, og lad retten simre i 1 time. Servér suppen med groft brød. Få indkøbslisten til hele ugen her

https://imgix.femina.dk/call_to_action/fe_abo_web_8nr_1138x370_1.png

Læs også