oksekødssuppe
Aftensmad

Italiensk oksekødssuppe

af Emma Martiny 5. oktober 2017
Foto: Nina Malling, skovdalnordic.com
Denne suppe er dejligt lunende og perfekt på en blæsende efterårsdag. Top den med ricotta rørt med friskrevet parmesan. Her får du opskriften på italiensk oksekødssuppe

Italiensk oksekødssuppe 

Tid: 35 minutter.Simretid: Mindst 30 minutter  Antal personer: 4   DET SKAL DU BRUGE 400 g hakket oksekød  2 store løg 3 fed hvidløg olivenolie til stegning 4 stængler bladselleri 1 squash 4 gulerødder 1 spsk. tørret oregano  1 spsk. tørret basilikum salt og friskkværnet peber 2 dåser hakkede tomater ½ l oksebouillon 140 g tomatpuré 2 spsk. rødvinseddike 150 g suppehorn (små makaronier)  
  RØRT RICOTTA 250 g ricotta 50 g friskrevet parmesan ½-1 dl mælk friskkværnet peber   
  TIL SERVERING godt brød evt. frisk basilikum   PRØV OGSÅ: Skift oksekødssuppe ud med en skøn suppe med kylling og perlespelt  

Opskrift - sådan laver du italiensk oksekødssuppe 

  1. Tag kødet ud af køleskabet. Hak og pil løg. Pil og pres hvidløg. Steg løg og hvidløg i olie i en gryde, indtil løgene er klare. Rens og snit bladselleri i skiver. Skyl squash, skræl gulerødder, og riv begge dele groft. Tilsæt grøntsagerne, og steg, til de falder lidt sammen. Tilsæt oksekød sammen med oregano, basilikum, salt og peber, og lad det stege, indtil oksekødet er brunet. Hæld hakkede tomater, bouillon og tomatpuré i gryden, rør rundt, og læg låg på. Lad retten simre i mindst 30 minutter, gerne et par timer, inden du smager suppen til med rødvinseddike, salt og peber. Tilsæt suppehorn, og lad dem koge med i et par minutter inden servering.   2. RØRT RICOTTA: Rør ricotta sammen med fintrevet parmesan. Tilsæt gradvist mælk, så du opnår en konsistens, der minder om fed cremefraiche. Smag til med peber.   3. Servér suppen dampende varm med rørt ricotta, lunt brød og evt. frisk basilikum.  

Få indkøbsliste til hele ugen her

 

UNGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Kartoffelpizza med pesto og mascarpone – Få opskriften her

Onsdag: Æggekage med laks, squash og spinat – Få opskriften her

Torsdag: Tacoskaller med blomkål, cheddar-kikærter og pesto – Få opskriften her

Fredag: Helstegt kylling og grøn salat med mormordressing – Få opskriften her