oksekødssuppe
Aftensmad

Italiensk oksekødssuppe

af Emma Martiny 7. februar 2022
Foto: Nina Malling, skovdalnordic.com
Denne oksekødsuppe er dejligt lunende og perfekt på en blæsende efterårsdag. Top den med ricotta rørt med friskrevet parmesan. Perfekt italiensk oksekødssuppe
30 min 4 personer

Oksekødssuppe

  • 400 g hakket oksekød 
  • 2 store løg
  • 3 fed hvidløg
  • olivenolie til stegning
  • 4 stængler bladselleri
  • 1 squash
  • 4 gulerødder
  • 1 spsk. tørret oregano 
  • 1 spsk. tørret basilikum
  • salt og friskkværnet peber
  • 2 dåser hakkede tomater
  • ½ l oksebouillon
  • 140 g tomatpuré
  • 2 spsk. rødvinseddike
  • 150 g suppehorn
  • (små makaronier)

RØRT RICOTTA

  • 250 g ricotta
  • 50 g friskrevet parmesan
  • ½-1 dl mælk
  • friskkværnet peber 

TIL SERVERING

  • godt brød
  • evt. frisk basilikum

Opskrift - sådan laver du italiensk oksekødssuppe 

  1. Tag kødet ud af køleskabet. Hak og pil løg. Pil og pres hvidløg. Steg løg og hvidløg i olie i en gryde, indtil løgene er klare. Rens og snit bladselleri i skiver. Skyl squash, skræl gulerødder, og riv begge dele groft. Tilsæt grøntsagerne, og steg, til de falder lidt sammen. Tilsæt oksekød sammen med oregano, basilikum, salt og peber, og lad det stege, indtil oksekødet er brunet. Hæld hakkede tomater, bouillon og tomatpuré i gryden, rør rundt, og læg låg på. Lad retten simre i mindst 30 minutter, gerne et par timer, inden du smager suppen til med rødvinseddike, salt og peber. Tilsæt suppehorn, og lad dem koge med i et par minutter inden servering.
  2. RØRT RICOTTA: Rør ricotta sammen med fintrevet parmesan. Tilsæt gradvist mælk, så du opnår en konsistens, der minder om fed cremefraiche. Smag til med peber.
  3. Servér suppen dampende varm med rørt ricotta, lunt brød og evt. frisk basilikum.

Madplaner til hverdagen

Mangler du inspiration til hverdagsmaden? Se vores madplaner, uge for uge: Feminas madplan.

UNGENS ANDRE OPSKRIFTER