kyllinge
Aftensmad

Italiensk kyllingepande

af Emma Martiny 22. marts 2018
Foto: Winnie Methmann
Denne alt i én pande-ret skyder weekenden godt i gang på en indbydende måde. Her får du opskriften på italiensk kyllingepande
20 min 4 personer
Tid i alt 30 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 4 hele kyllingelår (med overlår)
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 spsk. olivenolie til stegning
  • 3 fed hvidløg
  • 2 røde peberfrugter
  • 1 dåse artiskokhjerter
  • 1 glas kalamataoliven
  • 1 glas kapersbær
  • 1 dl hvidvin

PASTA MED BASILIKUM

  • 250 g frisk pasta
  • 1 bundt frisk basilikum
  • 50 g parmesan
  • 50 g rucola

Opskrift - sådan laver du italiensk kyllingepande

1. Tænd ovnen på 175°. Dup kyllingelårene tørre, og krydr med salt og peber på begge sider. Find en stor pande frem, der kan tåle at komme i ovnen. Brun kyllingelårene godt i olie på panden. Tag dem af panden, og læg dem til side et øjeblik. Pil og pres hvidløg. Rens peberfrugter, og skær dem i strimler. Del artiskokhjerterne i kvarter. Steg hvidløg, peberfrugt, artiskokhjerter, oliven og kapersbær på panden. Hæld hvidvin ved, og krydr med salt og peber. Vend godt rundt, og læg kyllingelårene tilbage på panden. Sæt panden i ovnen, og steg retten færdig i 20 minutter – tjek, at kødet er gennemstegt.   2. PASTA MED BASILIKUM: Kog pastaen efter anvisningen på pakken. Vend den sammen med indholdet på panden, og servér med plukket basilikum, friskrevet parmesan og skyllet rucola.   TIP: Kan din pande ikke tåle at gå i ovnen? Så flyt retten over i et ovnfad, lige før du sætter den i ovnen.   Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Sprødstegt kulmule med ærtedip og nye kartofler – Få opskriften her

Tirsdag: Mexicansk lasagne – Få opskriften her

Onsdag; Cremet blomkålssuppe med dild-olie og dukkah – Få opskriften her

Torsdag: Lun linsesalat med halloumi – Få opskriften her