Italiensk farsbrød med svampe, mozzarella og bruschetta
Lav italiensk farsbrød ved at give det nemme farsbrød masser af velsmag med et italiensk pift med krydderurter og servér sprøde bruschetta med tomat til.
Af: Gitte Heidi Rasmussen
Foto: Betina Hastoft
Lav italiensk farsbrød ved at give det nemme farsbrød masser af velsmag med et italiensk pift med krydderurter og servér sprøde bruschetta med tomat til.
4 personer
Tid i alt 40 min
Farsbrød
500 g hakket oksekød- eller kalvekød
1 tsk. salt
Peber
1 spsk. balsamico
½ dl smuldret brødkrumme
100 g kogte linser, evt. fra dåse
250 g svampe, gerne forskellige slags
1 løg
1-2 kviste rosmarin
Olivenolie til bruning
125 g mini-mozzarella
Bruschetta
4 store skiver brød
4-6 tomater
Frisk basilikum
Groftrevet parmesan
2 tsk. hvid balsamico
Lidt olivenolie
Annonce
Sådan laver du italiensk farsbrød
Varm ovnen op til 200°.
Bland kødet med salt og tilsæt peber, balsamico, brødkrummer og kogte linser. Rør farsen sammen, form den til en stor hakkebøf og læg den i et ovnfast fad eller i en stegepande, der kan gå i ovnen. Bag farsbrødet i 20 min.
Rens svampene og skær de største i lidt mindre stykker. Steg dem gyldne i lidt olie sammen med hakket løg og rosmarin.
Læg svampe og ost oven på farsbrødet, krydr med salt og peber og bag det i endnu 10 min., til osten er smeltet.
Rist brødet. Halvér tomaterne og skrab kernerne ud. Skær tomatkødet i tern og bland det med basilikum, parmesan, balsamico og olie. Fordel tomatblandingen på brødene og servér dem til farsbrødet.