italiensk farsbrød
Aftensmad

Italiensk farsbrød med svampe, mozzarella og bruschetta

af Gitte Heidi Rasmussen 2. marts 2022
Foto: Betina Hastoft
Lav italiensk farsbrød ved at give det nemme farsbrød masser af velsmag med et italiensk pift med krydderurter og servér sprøde bruschetta med tomat til.
4 personer
Tid i alt 40 min

Farsbrød

  • 500 g hakket oksekød- eller kalvekød
  • 1 tsk. salt
  • Peber
  • 1 spsk. balsamico
  • ½ dl smuldret brødkrumme
  • 100 g kogte linser, evt. fra dåse
  • 250 g svampe, gerne forskellige slags
  • 1 løg
  • 1-2 kviste rosmarin
  • Olivenolie til bruning
  • 125 g mini-mozzarella

Bruschetta

  • 4 store skiver brød
  • 4-6 tomater
  • Frisk basilikum
  • Groftrevet parmesan
  • 2 tsk. hvid balsamico
  • Lidt olivenolie 

Sådan laver du italiensk farsbrød 

  1. Varm ovnen op til 200°.
  2. Bland kødet med salt og tilsæt peber, balsamico, brødkrummer og kogte linser. Rør farsen sammen, form den til en stor hakkebøf og læg den i et ovnfast fad eller i en stegepande, der kan gå i ovnen. Bag farsbrødet i 20 min. 
  3. Rens svampene og skær de største i lidt mindre stykker. Steg dem gyldne i lidt olie sammen med hakket løg og rosmarin.
  4. Læg svampe og ost oven på farsbrødet, krydr med salt og peber og bag det i endnu 10 min., til osten er smeltet.
  5. Rist brødet. Halvér tomaterne og skrab kernerne ud. Skær tomatkødet i tern og bland det med basilikum, parmesan, balsamico og olie. Fordel tomatblandingen på brødene og servér dem til farsbrødet.