Italiensk farsbrød med ovnkartofler og aioli
Aftensmad

Italiensk farsbrød med ovnkartofler og aioli

af Emma Martiny 15. maj 2019
Foto: Winnie Methmann
Dette farsbrød er fyldt med smag og gemmer på en overraskelse af smeltet mozzarella. Her får du opskriften på italiensk farsbrød med ovnkartofler og aioli
45 min 4 personer
Tid i alt 1 t og 15 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 500 g hakket svinekød eller oksekød
  • 4 fed hvidløg
  • 1 håndfuld bredbladet persille
  • 1 håndfuld frisk basilikum
  • 2 dl tomatsauce
  • 1 æg
  • 1 dl rasp
  • 50 g parmesan
  • 1 tsk. salt
  • peber
  • 130 g soltørrede tomater i olie
  • 2 friske mozzarellakugler a 125 g
  • 150 g serranoskinke

OVNKARTOFLER

  • 1 kg kartofler
  • 2 spsk. olivenolie
  • salt

TIL SERVERING

  • 125 g rucola
  • 175 g aioli

Opskrift - sådan laver du italiensk farsbrød med ovnkartofler og aioli 

  1. Tænd ovnen på 200° varmluft. Læg kødet i en skål. Pil og pres hvidløg. Skyl og hak persille og basilikum fint. Rør det i kødet sammen med tomatsauce, æg, rasp, friskrevet parmesan, salt og peber, så du får en jævn fars. Afdryp de soltørrede tomater, og hak dem groft. Rør dem i farsen, og sæt skålen på køl i 30 minutter.   2. Læg halvdelen af farsen i et ovnfast fad, og lad det udgøre bunden af farsbrødet. Halvér de 2 kugler frisk mozzarella, og læg dem i en stribe midt på farsen. Læg den resterende fars over, og form farsbrødet omkring mozzarellaen. Læg serranoskinken hen over farsbrødet, og sæt fadet i ovnen i 45 minutter.   3. OVNKARTOFLER: Skrub kartoflerne, og skær dem i både. Vend dem med olie og salt på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag kartoffelbådene i ovnen i 40 minutter sammen med farsbrødet, til de er gyldne og sprøde.   4. SERVERING: Skyl og tør rucola. Servér farsbrødet med ovnkartofler, aioli og rucola.   Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Salat med and, rødbede og gedeost - Få opskriften her

Tirsdag: Ristet brød med laks, spinat og pocherede æg - Få opskriften her

Torsdag: Quesadillas med cheddar, salsa og sorte bønner - Få opskriften her

Fredag: Helstegt kylling med spidskålssalat og ærtedip - Få opskriften her

 

Andre lækre opskrifter