Aftensmad

Indiske lammefrikadeller med spinat og raita

af Marie Melchior 23. juni 2014
Foto: Line Falck
Denne uges hverdagsopskrifter byder på lækre retter med frikadeller fra alverdens lande. Her får du opskriftern på indiske lammefrikadeller med spinat og raita

Indiske lammefrikadeller med spinat og raita til 4 personer

Lammekød giver frikadellerne en delikat smag, men du kan evt. bruge hakket oksekød i stedet   INGREDIENSER 1 skalotteløg 1 fed hvidløg 500 g frisk spinat olie til stegning 600 g hakket lammekød 1 spsk. garam masala salt og friskkværnet peber 1 æg   RAITA 1 bundt radiser ½ agurk 2½ dl yoghurt naturel saft af 1 citron frisk mynte   TILBEHØR ris (beregn 1 dl rå ris pr. person) naanbrød  

Opskrift - sådan laver du indiske lammefrikadeller med spinat og raita

  1. Tilbehør: Kog ris efter anvisning på pakken.   2. Hak skalotteløg og hvidløg fint. Skyl og tør spinaten. Svits løg og hvidløg i olie på en pande i et par minutter. Tilsæt spinaten, og lad den stege med, til den falder sammen. Tryk spinaten fri for væde i en si. Rør lammekødet med garam masala, salt og peber. Rør æg, spinat og løg i farsen, og form den til flade kødboller. Fordel kødbollerne i en bradepande smurt med olie. Steg dem i en 200° varm ovn i 12-15 minutter, til de er gennemstegte.   3. Raita: Rens radiserne, og skær dem i skiver. Flæk agurken på langs; fjern kernerne, og skær agurken i små tern. Rør yoghurt sammen med radiser og agurk. Smag til med citronsaft og friskhakket mynte.   4. Servér lammefrikadellerne med raita, kogte ris og lunet naanbrød.  

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mellemøstlige oksefrikadeller med kikærter - Få opskriften her

Vietnamesiske kyllingefrikadeller - Få opskriften her

Sydamerikanske fiskefrikadeller med avocadosalsa - Få opskriften her

Italienske frikadeller med grøntsagsspaghetti - Få opskriften her