

Indiske lammefrikadeller med spinat og raita
INGREDIENSER
- 1 skalotteløg
- 1 fed hvidløg
- 500 g frisk spinat
- olie til stegning
- 600 g hakket lammekød
- 1 spsk. garam masala
- salt og friskkværnet peber
- 1 æg
RAITA
- 1 bundt radiser
- ½ agurk
- 2½ dl yoghurt naturel
- saft af 1 citron
- frisk mynte
TILBEHØR
- ris (beregn 1 dl rå ris pr. person)
- naanbrød
Lammekød giver frikadellerne en delikat smag, men du kan evt. bruge hakket oksekød i stedet
1. Tilbehør: Kog ris efter anvisning på pakken.
2. Hak skalotteløg og hvidløg fint. Skyl og tør spinaten. Svits løg og hvidløg i olie på en pande i et par minutter. Tilsæt spinaten, og lad den stege med, til den falder sammen. Tryk spinaten fri for væde i en si. Rør lammekødet med garam masala, salt og peber. Rør æg, spinat og løg i farsen, og form den til flade kødboller. Fordel kødbollerne i en bradepande smurt med olie. Steg dem i en 200° varm ovn i 12-15 minutter, til de er gennemstegte.
3. Raita: Rens radiserne, og skær dem i skiver. Flæk agurken på langs; fjern kernerne, og skær agurken i små tern. Rør yoghurt sammen med radiser og agurk. Smag til med citronsaft og friskhakket mynte.
4. Servér lammefrikadellerne med raita, kogte ris og lunet naanbrød.
UGENS ANDRE OPSKRIFTER
Mellemøstlige oksefrikadeller med kikærter - Få opskriften her
Vietnamesiske kyllingefrikadeller - Få opskriften her
Sydamerikanske fiskefrikadeller med avocadosalsa - Få opskriften her
Italienske frikadeller med grøntsagsspaghetti - Få opskriften her