lammeskank

Indisk rogan josh-lammeskank med couscous

11. april 2017
af Emma Martiny
Foto: Nina Malling,skovdalnordic.com
Ved at lade lammeskanke simre i et par timer får du fantastisk mørt kød, der smager vidunderligt. Brug gerne hele krydderier til saucen – det giver den bedste smag. Her får du opskriften på indisk rogan josh-lammeskank med couscous

Indisk rogan josh-lammeskank med couscous 

Tid: 30 minutter. Simretid: 2½ time Antal: 4 personer   DET SKAL DU BRUGE 3-4 lammeskanke salt og friskkværnet peber 2 løg 5 fed hvidløg 5 cm frisk ingefær 1 frisk grøn chili 1 bundt koriander 8 kardemommekapsler (eller  2 tsk. stødt) 1 spsk. spidskommenfrø (eller  2 spsk. stødt) 1 spsk. korianderfrø (eller 2 spsk. stødt) 3 spsk. smagsneutral olie til stegning 1 kanelstang 2 spsk. stødt gurkemeje 1 dåse hakkede tomater 2½ dl lammebouillon (evt. hønsebouillon) 3 dl græsk yoghurt 10 %  
  TILBEHØR 5 dl couscous (eller bulgur) 4 dl vand   PRØV OGSÅ: Lammeskank med blød polenta  

Opskrift - sådan laver du indisk rogan josh-lammeskank med couscous 

  1. Tag lammeskankene ud af køleskabet, og dup dem tørre med køkkenrulle. Kværn salt og peber over. Pil løgene, og skær dem i skiver. Riv ingefær og hvidløg fint. Fjern kernerne fra chilien, og hak den fint. Fjern korianderbladene fra stilkene, og læg bladene til side (gem til servering). Hak korianderstilkene groft, og sæt dem til side i en skål sammen med løg, ingefær, hvidløg og chili. Stød kardemommekapsler, spidskommenfrø og korianderfrø i en morter. Opvarm olien i en stor tykbundet gryde, og tilsæt de stødte krydderier, når olien er godt varm. Lad det svitse et par minutter, indtil det begynder at dufte, og tilsæt derefter lammeskankene. Brun kødet godt på alle sider, og tag dem op af gryden igen. Tilsæt blandingen af løg, chili, ingefær og hvidløg, og steg, indtil løgene begynder at blive brune. Tilsæt kanelstang og gurkemeje, og vend rundt. Læg lammeskankene tilbage i gryden, og tilsæt hakkede tomater, bouillon og græsk yoghurt. Rør rundt, og læg låg på. Lad retten simre i 2 timer. Tag derefter låget af, og lad den simre i yderligere 30 minutter.   2. TILBEHØR: Tilbered couscous efter anvisningen på pakken. Servér sammen med lammeskanke, sauce og friske korianderblade.  

Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Bønnebøffer og salat med bagte gulerødder og tahindressing – Få opskriften her

Tirsdag: Hvidvinsdampet torsk og forårslinsesalat – Få opskriften her

Onsdag: Quinoatærte med blomkål og champignoner – Få opskriften her

Torsdag: Cæsarsalat med kylling og rugbrødscroutoner – Få opskriften her