indisk curry
Aftensmad

Indisk curry med oksekød og grøntsager

af Marie Melchior 21. februar 2022
Foto: Line Falck
Hvor stærk foretrækker du din curry? Skru op for styrken ved at tilsætte mere currypaste eller friskhakket chili. Her får du opskriften på indisk curry med oksekød og grøntsager
4 personer
Tid i alt 40 min

INDISK CURRY

  • 500 g oksekød i strimler
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 2 spsk. olie til stegning
  • 2 cm frisk ingefær
  • 1 spsk. garam masala
  • 1 spsk. spidskommen
  • ca. 1 spsk. rød currypaste
  • 1 dåse flåede tomater
  • 200 g butternutsquash
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 squash
  • 1 rød snackpeberfrugt

TILBEHØR

  • 4 dl ris

TIL SERVERING

  • ¼ bundt frisk koriander
  • mangochutney

TILBEHØR

  • Ris

1. Pil og hak løg og hvidløg, og steg det i olie i en gryde. Skyl og hak ingefær fint. Bland ingefær, garam masala, spidskommen og currypaste med den stegte løgblanding i gryden, og steg videre i nogle minutter. Tilsæt kødet,

og brun det godt på alle sider. Tilsæt flåede tomater, og skru ned for varmen. Skær skrællen af butternutsquashen, flæk den, og fjern kernerne. Skær butternutsquashen i mindre stykker, og kom dem i gryden. Lad retten simre under låg i 20 minutter. Smag til med salt og peber, og justér evt. konsistensen med ½-1 dl vand.

 

2. Skyl squashen, og skær den i grove stykker. Rens peberfrugten, og skær den i tern. Lad squash og peberfrugt koge med i retten de sidste 3 minutter.

 

3. Servering: Servér indisk curry med kogte ris, plukket koriander og mangochutney.

 

TIP: Du får butternutsquash i overskud. Skær i stave, og steg dem i ovnen ved 200° i 30 minutter – så har du lækre græskarfritter.

 

Få indkøbslisten til hele ugen her

 

Mandag: Bagt laks med ingefær og quinoasalat - Få opskriften her

Tirsdag: Lammeburger med hummus og stegt aubergine - Få opskriften her

Onsdag: Suppe med kylling og perlespelt - Få opskriften her

Torsdag: Koteletter med pandestegte kartofler og æbler - Få opskriften her