

Indbagt mørbrad med svampe, stegte kartofler og grøn salat
DET SKAL DU BRUGE
- 1 oksemørbrad, ca. 600-800 g
- lidt solsikkeolie til stegning
- salt og friskkværnet peber
- 125 g markchampignoner
- 125 g østershatte
- 50 g hasselnødder
- 20 g smør til stegning
- 1 rulle butterdej
- friskhakket persille
STEGTE KARTOFLER
- 700 g små kartofler
- 2 spsk. olivenolie til stegning
- salt og friskkværnet peber
- friskhakket persille
GRØN SALAT
- 200 g blandede salatblade
- 5 blade frisésalat
DRESSING
- 2 spsk. hvid balsamico-eddike
- 1 spsk. sukker
- salt og friskkværnet peber
- ¾ dl piskefløde
Indbagt mørbrad er klassikeren over dem alle. For nogle af os er det indbegrebet af ægte familiehygge i weekenden. Denne opskrift på indbagt mørbrad har fået et ekstra lille pift i forhold til den klassiske opskrift på indbagt mørbrad vi kender fra Karoline-bøgerne. Velbekommen.
Opskrift - sådan laver du indbagt mørbrad med svampe, stegte kartofler og grøn salat
INDBAGT MØRBRAD
-
Fjern sener og fedt fra mørbraden.
-
Brun mørbraden på alle sider i olie på en stor pande. Krydr med salt og peber.
-
Rens champignonerne, og skær dem i skiver.
-
Rens østershattene, og riv dem i mindre stykker.
-
Hak hasselnødderne.
-
Rist svampe og nødder i smør på en pande. Krydr med salt og peber.
-
Rul butterdejen ud.
-
Læg halvdelen af svampene midt på butterdejen, læg mørbraden ovenpå, og fordel resten af svampene oven på mørbraden. Rul dejen sammen, og læg mørbraden med lukningen nedad i en bradepande beklædt med bagepapir. Bag mørbraden i 25 minutter i ovnen ved 180° varmluft.
-
Servér indbagt mørbrad med et drys hakket persille.
-
STEGTE KARTOFLER: Skrub kartoflerne, og læg dem i et ovnfast fad.
-
Dryp med olivenolie, og krydr med salt og peber.
-
Steg dem møre i ovnen ved 180° varmluft i 25 minutter sammen med oksemørbraden.
-
Drys med persille inden servering.
-
GRØN SALAT: Skyl og tør salaten, og pluk frisésalaten i mindre stykker.
-
DRESSING: Rør eddike sammen med sukker, til sukkeret er opløst. Krydr med salt og peber.
-
Rør fløden i, og vend dressingen i salaten.
Opskriften er en del af en komplet gæstemiddag bestående af løgsuppe, indbagt mørbrad og islagkage. Få opskrifterne på forret og dessert her:

Madplaner til hverdagen
Mangler du inspiration til hverdagsmaden? Se vores madplaner, uge for uge: Feminas madplan.