Ida Davidsen smørrebrød med varmrøget makrel og sommersalat
Aftensmad

Ida Davidsen smørrebrød med varmrøget makrel og sommersalat

23. september 2009Opdateret 12. april
af Ida Davidsen
Smørrebrød med varmrøget makretfilet og sommersalat - lækkerier fra Ida Davidsen.

Smørrebrødet

  • ½ skive rugbrød med smør
  • 1 lille varmrøget makrelfilet
  • 3 spsk sommersalat
  • 2-3 stængler frisk purløg
  • 1-2 store radiser

Sommersalat

  • 400 g rygeost
  • 100 g creme fraiche 18%
  • 100 g agurk
  • 2 radiser
  • 1 spsk hakket purløg
  • Salt og peber

Fremgangsmåde

  1. Rør rygeost og creme fraiche sammen.
  2. Skær agurk og radiser i terninger og kom dem i sammen med purløgen.
  3. Smag til med salt og peber.
  4. Læg den røgede makrel på det smurte rugbrød og læg sommersalaten i en stribe midt på fisken.
  5. Drys med fintklippet purløg og sæt radiseskiver på højkant i salaten.

Ses flere opskrifter på smørrebrød her.

Læs også