

Ida Davidsen smørrebrød: Et stykke med "Uffe Ellemann Jensen"
3. juni 2010Prøv Ida Davidsens smørrebrød opkaldt efter Uffe Ellemann Jensen
Det skal du bruge:
Alices frikadeller½ kg hakket kalvekød½ kg hakket svinekød3 æg100 g mel1 stort grofthakket løg2½ dl danskvand½ tsk provencekrydderi1 tsk salt½ tsk sort peber
Smørrebrødet½ skive rugbrød med smør3 frikadeller2 kogte aspargeskartofler4 store skiver syltede rødbeder
LÆS OGSÅ: Ida Davidsens smørrebrød: Et stykke med "Søren Pind"
Fremgangsmåde:
1. Rør farsen godt sammen. Lad den hvile en halv time på køl.
2. Steg frikadellerne i smør og olivenolie - de skal være på størrelse med en spiseske.
3. Skær de varme frikadeller i halve og læg dem lidt ude på hver side af det smurte rugbrød.
4. Læg skiver af endnu varme kartofler ovenpå.
5. Rødbederne skæres i tynde strimler og lægges som en bræmme i midten.
6. Smørrebrøddet serveres varmt.
TIP: Brug familiens favoritopskrift på frikadeller - eller prøv Alices frikadeller, som Uffe Ellemann Jensen ifølge sin sekretær ikke kunne leve uden.
Læs også
