Ida Davidsen smørrebrød: Et stykke med "Lone Hertz"
Aftensmad

Ida Davidsen smørrebrød: Et stykke med "Lone Hertz"

23. september 2009(Opdateret 23.09.09)
Af: Ida Davidsen
Dette stykke smørrebrød fra Ida Davidsen er opkaldt efter skuespilleren Lone Hertz.

Smørrebrødet

  • 1 skive surbrød med smør
  • 1 hårdkogt æg
  • 1 spsk dildmayonnaise
  • 1 røget sildefilet
  • 3-4 radiser
  • 2-3 stængler frisk purløg

Dildmayonnaise

  • 250 g mayonnaise, smagt til med HP sauce, worcestershiresauce, dijon­sennep, citronsaft og Maggi-krydderi
  • 2 spsk creme fraiche 18%
  • 1 bundt dild

Fremgangsmåde

  1. Smag mayonnaisen til med det nævnte, ca. 1 tsk af hver.
  2. Tilsæt derefter creme fraiche og hakket dild. Smag til med salt og peber.
  3. Lad dildmayonnaisen hvile mindst ½ time på køl før brug.
  4. Smør surbrødet. Skær ægget i både.
  5. Læg æggebådene taglagt efter hinanden hele brødet rundt.
  6. Læg dildmayonnaisen i en bræmme over æggene og læg silden ved siden af mayonnaisen.
  7. Top med revne radiser og drys med klippet purløg.

Ses flere opskrifter på smørrebrød her.

Læs også

Bliv medlem af femina+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.