Aftensmad

Ida Davidsen: Røget kartoffelmad

25. marts 2013
af Ida Davidsen
foto: Bjørn Jakobsen
Opskrift: Kartoffelmadden er en dansk frokostklassiker, og her pepper Ida Davidsen den op med en "røget" detalje

Røget kartoffelmad

IngredienserRugbrødSmørKartoflerKyllingelevereMel, salt, peberLøgKarryPersilleLÆS MERE: Et stykke med Dirch? Få 21 fantastiske Ida Davidsen opskrifter på hendes klassiske smørrebrødFremgangsmådeTil at røge kartofler skal du bruge en røgekasse, der fås i bl.a. jagt- og fiskeudstyrsforretninger.Kartofler i medium størrelse koges næsten møre i vand med tre gange så meget salt som normalt og røgesherefter i ca. 2 timer.Vend leverne i mel, drys med salt og peber og steg dem møre i smør på panden. Skiv løget og steg det blødt med karry.Anret kartoffelskiver på smurt rugbrød, læg lune kyllingelevere ovenpå med bløde karrystegte løg og et drys persille øverst.LÆS MERE: Røgede varer er en dansk specialitet, og en af de bedste er en lækker Bornholmsk røget sild, og den kan du få en opskrift på her