muslinger
Aftensmad

Hvidvinsdampede muslinger med gulerødder, porrer og urter

af Marie Melchior 1. september 2016
Foto: Line Falck
Uhm! Muslinger. Sæt ekstra skåle på bordet, som man kan lægge de tomme muslingeskaller i. Her får du opskriften på hvidvinsdampede muslinger med gulerødder, porrer og urter

Hvidvinsdampede muslinger med gulerødder, porrer og urter til 4 personer

Tid: 25 minutter   DET SKAL DU BRUGE 3½ kg friske blåmuslinger 1 skalotteløg 1 fed hvidløg 3 gulerødder 3 porrer 400 g kartofler 1 spsk. smør + 1 spsk. olivenolie til stegning 3 dl hvidvin 5 dl grøntsagsbouillon salt og friskkværnet peber ½ bundt frisk oregano   TIL SERVERING ½ bundt frisk oregano godt brød   PRØV OGSÅ: Spaghetti med muslinger og tomater  

Opskrift - sådan laver du hvidvinsdampede muslinger med gulerødder, porrer og urter 

  1. Skyl muslingerne grundigt, og kassér de muslinger, som er i stykker, eller som ikke lukker sig, når de bankes let mod bordet. Pil og hak skalotteløg og hvidløg i bittesmå tern. Skræl gulerødder, rens porrer, og skær begge dele i små tern. Skrub kartoflerne, og skær dem i både. Opvarm smør og olivenolie i en stor gryde, og steg løg og hvidløg i 2 minutter. Tilsæt gulerødder, porrer og kartofler, og steg i 10 minutter. Tilsæt hvidvin, og lad alkoholen dampe af i 2-3 minutter. Hæld grøntsagsbouillon i gryden, og krydr med salt og peber. Bring suppen i kog, tilsæt muslingerne, og læg låg på gryden. Kog det hele i 8-10 minutter. Ryst gryden et par gange. Tjek, at alle muslinger har åbnet sig. Kog evt. i yderligere et par minutter. Kassér de muslinger, der ikke har åbnet sig. Skyl og hak oregano. Ryst gryden sammen med hakket oregano.   2. SERVERING: Anret muslinger i skåle med suppen, og pynt med friske oreganoblade. Spis brød til.   TIP: Beregn 800-900 g muslinger pr. person, hvis det skal være en hovedret.  

Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Sesamstegt kyllingelår med grillet grøntsagssalat - Få opskriften her

Tirsdag: Tomatsuppe med bønner og sprødstegt salvie - Få opskriften her

Torsdag: Kalkunkofta og rispilaf med spinat og figner - Få opskriften her

Fredag: Bøffer med spicy persilleolie og middelhavsgrøntsager - Få opskriften her