

Hvid pizza med kartofler og bacon
DET SKAL DU BRUGE
- 3 dl lunkent vand
- 15 g gær
- 1 spsk. olivenolie
- 1½ tsk. salt
- 100 g groft mel, f.eks. speltmel, ølandshvede, grahamsmel eller fuldkornsdurum
- Ca. 375 g hvedemel
Pizzafyld
- 4 porrer
- 1 spsk. smør til stegning
- 1½ tsk. tørret rosmarin
- Salt og peber
- 200 g bacon i skiver
- 250 g kartofler
- 100 g cremefraiche 18 %
- 200 g revet mozzarella
Opskrift - sådan laver du hvid pizza med kartofler og bacon
-
Hæld vandet i en skål, og opløs gæren heri. Tilsæt olie, salt og groft mel. Ælt til sidst hvedemelet i dejen lidt ad gangen, til dejen er glat og smidig.
-
Lad den hæve tildækket et lunt sted i 30 minutter.
-
Pizzafyld: Skyl og rens porrerne grundigt, og skær dem i skiver. Steg dem i smør på en pande ved middelvarme i 3-4 minutter, til de er bløde.
-
Krydr med ½ tsk. rosmarin og lidt salt, og tag panden af varmen.
-
Skær baconskiverne i mindre stykker, og steg dem let gyldne på en tør pande. De skal dog ikke steges helt sprøde endnu!
-
Lad baconstykkerne dryppe af på fedtsugende papir på en tallerken.
-
Skrub kartofler. Skær dem i tynde skiver, gerne på et mandolinjern.
-
Tænd ovnen på 250° varmluft, og sæt 2 bageplader i ovnen, så de bliver varmet godt op.
-
Del dejen i 2 lige store stykker. Rul hvert dejstykke tyndt ud med en kagerulle på hver sit ark bagepapir.
-
Smør et tyndt lag cremefraiche på de 2 pizzabunde, og krydr med salt og peber.
-
Fordel mozzarella, porrer, kartofler og bacon oven på pizzaerne, og krydr med 1 tsk. rosmarin, salt og peber.
-
Træk pizzaerne over på de varme bageplader, og bag dem i ovnen i 10-12 minutter, til de er gyldne og gennembagte. Servér straks.
Ugens andre opskrifter
Få indkøbslisten til hele ugen her
Mandag: Ærtesuppe med rejser og karse
Tirsdag: Kyllingefajita med peberfrugt, rødløg og grov avocadomos
Onsdag: Blomkålsgratin med sprød salat
Torsdag: Hakkebøffer med bønnesalat og ostegratinerede kartofler