Aftensmad

Hokkaido-pizza med citronolie

22. oktober 2013
af Susanne Palmqvist
En flot og superenkel hjemmebagt pizza med tynde skiver hokkaido, løg og mozzarella. Der bliver fire mediumstore pizzaer af denne portion, men du kan nemt halvere den. Brug gerne et mandolinjern til at skære hokkaido og løg tyndt ud

Hokkaido-pizza med citronolie til 4 personer

PIZZADEJ25 g gær4 dl koldt/lunkent vand1 spsk. olivenolie2 tsk. salt600 g pizzamel

FYLD¼ middelstor hokkaido, skrællet og i tynde skiver2 store løg i ultratynde skiver2 dl cremefraiche 18 %250 g frisk mozzarellasalt og peberfrisk rosmarin

TOPPING1 spsk. citronolie1 spsk. flydende honningsaft fra ½ citron

Opskrift - sådan laver hokkaido-pizza med citronolie

1. Opløs gæren i vandet, og rør olie og salt i. Rør melet i lidt ad gangen, til du har en smidig dej, der kan æltes på bordet. Stil den tildækket til hævning i mindst 1 time på bordet eller i køleskab 3-4 timer. Gør imens fyldet klar. Brug et mandolinjern, hvis du har det, så skiverne bliver helt tynde.

2. Del dejen i fire portioner, og rul dem ud på et meldrysset bord. Smør dem med cremefraiche, og fordel løg og hokkaido over i et tyndt lag. Pluk osten i mindre stykker, og læg dem øverst. Krydr med salt, peber og frisk rosmarin. Bag pizzaerne i en meget varm ovn, ca. 225° og evt. på pizza-sten, i 10-15 minutter. Ved varmluft kan der bages to ad gangen. Pisk olie, honning og citronsaft sammen, og kom lidt på den varme pizza.

PRØV OGSÅ: Pizza med ricotta og parmaskinke