Aftensmad

Hjertesalatsuppe med letrimmet torsk

af Louisa Lorang 22. december 2011
Foto: Anders Schønnemann
Opskriften er en del af en komplet nytårsmenu - her får du opskriften på hjertesalatsuppe med letrimmet torsk

Rimmer du din torsk en smule, inden du steger den, får du en fast og smagfuld fisk. Fisken falder let i flager, og kødet er let klart. Det er SÅ lækkert.Lav hønsebouillonen selv eller køb en god en, og betal hvad det koster. Det er det værd.

Ingredienser til torsk med hjertesalat

(6personer)400-600 g torsk, uden skind og ben15 g havsalt + 10 g sukkerlidt klaret smør til stegning

HJERTESALATSUPPE2 bananskalotteløg, hakkede2-3 spsk. klaret smør1 dl hvidvin1½ l mild hønsebouillon2 dl piskefløde4 hjertesalatersalt1-2 spsk. citronsaft

ENDVIDERE:lidt plukket mynteevt. brød

Sådan laver du torsk med hjertesalat

Skær din torsk i 6 pæne stykker, og læg dem i et fad. Bland salt og sukker sammen. Hvis saltet er meget groft, kan du støde det i en morter. Fordel salt- og sukkerblandingen på dine stykker torsk; dæk med film, og sæt fisken i køleskab natten over (eller i mindst 3 timer).Sautér skalotteløgene i det klarede smør. Tilsæt hvidvinen, og lad den koge næsten væk. Tilsæt hønsefonden, og lad det koge op. Tilsæt fløden. Bring det i kog igen, og lad det boble i 5-6 minutter.Snit salaten (gem 6 blade til servering). Kom salaten i suppen, og lad den simre med i 2-4 minutter. Blend suppen, og smag til med salt og citronsaft. Du kan si den, hvis du vil - jeg kan godt lide den rustikke tekstur, så jeg gør det ikke.Dup imens din torsk tør med køkkenrulle, og rist den i klaret smør på en varm slip let-pande. Anret suppen i dybe, varme tallerkener. Læg et salatblad i hver suppe med et stykke ristet torsk i. Pynt med mynte, og servér straks, evt. med brød til.

Vinforslag: sancerre, duc de tarenta, loire eller tasman bay, sauvignon blanc, south island, new zealand

TIP: Du klarer smør ved at smelte smørret ved lav varme. Lad det stå lidt, og hæld den gule, klare del i en kop. Kassér den hvide valle. Brug det klarede smør til stegning dér, hvor du ønsker smørsmag

FLERE OPSKRIFTER