hjemmelavet sild
Aftensmad

Hjemmelavet sild til julen

af Camilla Zarah Lawes og Louisa Lorang 30. juni 2021
Foto: Columbus Leth
Sild hører julen til - og helst hjemmelavet sild!
2 personer
Tid i alt 30 min

Det skal du bruge

  • 500 g hele sild, rensede
  • 1½ dl rugmel
  • 1 tsk. st. koriander
  • 1 tsk. st. allehånde
  • 1 tsk. st. ingefær
  • havsalt og friskkværnet peber
  • 50 g smør
  • 3 spsk. rapsolie

Rødløgsmarmelade

  • 2 rødløg i tynde skiver
  • 3 fed hvidløg i tynde skiver
  • 1 rød chili uden kerner, fintskåret
  • 1½ dl sherryvineddike
  • 3-4 spsk. rørsukker
  • havsalt og friskkværnet peber
  • rapsolie

Opskrift - sådan laver du stegte hjemmelavet sild med rødløgsmarmelade

  1. Bland rugmelet med krydderierne, og vend sildefileterne i blandingen.
  2. Steg dem lysebrune i smørret og olien på en stegepande.
  3. Varm olien op i en lille sauterepande; tilsæt chili, hvidløg og rødløg, og lad det svitse i 5 minutter, mens du rører.
  4. Hæld eddiken på, og lad syren koge væk.
  5. Smag til med sukker og salt og peber.
  6. Servér de stegte sild med den let søde rødløgsmarmelade.

Andre lækre opskrifter