kartoffelsalat
Aftensmad

Hjemmelavet kartoffelsalat med grillede pølser og salat

af Camilla Zarah Lawes 10. februar 2022
Foto: Columbus Leth
Kartoffelsalat er en dansk klassiker – her i en nem version med masser af frisk karse og purløg. Her får du opskriften på hjemmelavet kartoffelsalat med grillede pølser og salat
2 personer

DET SKAL DU BRUGE

  • 600 g grillpølser
  • 1 spsk. solsikkeolie til stegning

KARTOFFELSALAT

  • 500 g små kartofler
  • 200 g cremefraiche 18 % (f.eks. fra Thise)
  • 1 dl god mayonnaise
  • 2 spsk. ketchup
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 bundt purløg
  • karse

GRØN SALAT

  • 2 hjertesalater
  • 200 g grønne bønner
  • ½ agurk
  • 1 spsk. olivenolie

Sådan laver du hjemmelavet kartoffelsalat med grillede pølser og salat 

  1. KARTOFFELSALAT: Kog kartoflerne, pil dem, og lad dem køle af. Skær dem i skiver på ½ cm. Rør cremefraiche sammen med mayonnaise og ketchup. Krydr med salt og peber. Hak purløg fint, og vend det i dressingen sammen med kartoffelskiverne. Pynt kartoffelsalaten med karse.
  2. GRØN SALAT: Skyl og skær salaterne i grove stykker. Nip bønnerne, og kog dem 2 minutter i spilkogende saltet vand. Skræl agurken, og skær den i stave. Bland bønner og agurk, og dryp dem og salaterne med olie.
  3. Pensl pølserne med olie. Steg dem på en (grill)pande. Servér sammen med kartoffelsalat og grøn salat.